Meccano voorstelling in Sint-Eduardusinstituut

In Merksem klinkt de roep om iets te doen aan de geluids- en fijnstofproblematiek steeds harder. Begrijpelijk, want Merksem wordt omsingeld door autostrades. Binnenkort komt er nog eentje bij, de A102, en Infrabel plant hier ook een extra goederenspoor. Om iets te
doen aan de lawaaioverlast wordt steeds gevraagd naar het plaatsen van geluidsschermen. Maar geluidsschermen verergeren in sommige gevallen de situatie nog. Dokter Dirk Avonts en Wim Van Hees komen dit verder toelichten. Zij zullen spreken over druk verkeer en de
gezondheidsproblemen voor de omwonenden door luchtvervuiling en geluidsoverlast.

Manu Claeys toont het Meccanoplan. Het Meccanotracé zal doorgaand verkeer rond de stad voeren, waardoor de noodzakelijke overkapping van de ring tussen Merksem, Deurne, Antwerpen (Stuyvenberg, den Dam) en Borgerhout mogelijk wordt. De Ring is ook een grote ruimtevreter. Er is veel groene ruimte in de omgeving van de Ring, maar die kan niet
nuttig gebruikt worden. Het doorgaand verkeer (dat hier niet moet zijn, dat enkel door Antwerpen rijdt) en lokaal verkeer rijden elkaar dagelijks voor voeten. Overkapte stadssnelwegen in combinatie met een goed uitgebouwd expressnet zijn de toekomst.

Sinds kort weten we dat ook het goederenspoor bovengronds door Merkem zal denderen in de reservatiestrook van de A102. Buurtcomité MERKSEM LEEFBAAR vecht deze situatie aan en vraagt zich luidop af of de A102 dan nog wel ondergronds zal komen ? Bea Mertens komt deze bezorgdheden toelichten. Meer info : merksemleefbaar@hotmail.com.

Deze voorstelling gaat door op maandag 21 mei 2012 om 20:00 in het Sint-Eduardusinstituut, Broeder Frederikstraat 3, 2170 Merksem. De avond wordt georganiseerd door Ademloos en stRaten-generaal

Meer informatie vindt u hier: http://www.ademloos.be/evenementen/meccano-voorstelling-sint-eduardusinstituut-merksem
Kom gerust uw vragen stellen. U bent van harte welkom

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.