Krijgt Merksem een schoolboot?

Antwerpen heeft een tekort aan scholen en vrije plaatsen voor instappertjes en kleutertjes. Schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) denkt een gedeeltelijke oplossing te hebben gevonden: een schoolboot. Mogelijke plaatsen zijn het Kattendijk- en Lobroekdok in Antwerpen, of het Dokske in Merksem.

Volgens de schepen is een schoolboot niet zo uitzonderlijk in het buitenland en zou er binnen het schepencollege al een principieel akkoord zijn. Voordeel is de snelheid waarmee zo’n ‘boot’ gebouwd kan worden. Momenteel is de schepen op zoek naar mogelijke aannemers om de boot te bouwen en om een beter zicht te krijgen over timing en kostprijs.

3 comments on “Krijgt Merksem een schoolboot?

 1. Inge Smet

  Er staat een school leeg en te verkommeren op de Bredabaan, de vroegere Technische school. Kan die dan niet gebruikt worden ? Is dat niet sneller realiseerbaar dan een schoolboot of nieuwe scholen te moeten bouwen ?

 2. Hans Bogaert Post author

  Inge,
  Je hebt gelijk als je zegt dat daar (en niet alleen daar) een leeg schoolgebouw is. Toch even vermelden dat in dit specifieke geval het gebouw van ‘de vakschool’ geen eigendom is van de stad, waarschijnlijk een pak duurder in aankoop is, om nog maar te zwijgen over de aankoopprocedure. En dan vooral dit, bij de laatste verbouwingen zouden er foutjes zijn gebeurt. Het zou ook veel geld kosten om dit te herstellen. Als je er langs loopt, kan je bv. zien dat er water in de kelder staat.

  Hans Bogaert

 3. dokje

  Een schoolboot op het Dokske zou niet slecht zijn , voor bepaalde infrastructuren kunnen ze terecht bij de Luchtballon en een speelpleintje in de Borewaterstraat.
  Maar nu komt het natuurlijk,
  De Borrewaterstraat is afgesloten van ’t Dokske door de firma IDP in samenwerking met het stad,ook het afzetten van de kinderen moet onder de loep worden genomen, Van Stralenlei afgesloten naar het Dok ,Westkaai ook, E Meeuwstraat is de laatste maand door de vrachtwagens van AVEVE
  een moeilijke berijdbare straat geworden. Dus wel rap gezegd maar we zien wel.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.