Start werken fase 2C Bredabaan

Op 22 april werden alle bewoners en handelaars uitgenodigd voor een infovergadering over de volgende fase in de heraanleg van de Bredabaan. Daar kreeg iedereen meer informatie over het verloop van de werken. In deze infobrief wordt deze informatie nog eens op een rijtje gezet. Tijdens fase 2C wordt er gewerkt op Bredabaan, aan de oneven zijde, van iets voor het kruispunt van de Deurnsebaan tot voorbij het kruispunt met de Molenlei.

Timing

Sinds januari zijn er reeds voorbereidende werken aan de gang voor fase 2C, het stuk tussen de Deurnsebaan tot voorbij het kruispunt met de Molenlei. Midden mei 2014 start de effectieve heraanleg van deze fase. De zijstraten, Deurnsebaan, Oude Bareellei, Broeder Frederikstraat, Molenlei en Van Praetlei lopen dood op de werfzone. Op het einde van de straat, ter hoogte van de werfzone, zal een parkeerverbod gelden om een terugkeerbeweging mogelijk te maken.

Ook in de zijstraten zullen er werken uitgevoerd worden om een goede aansluiting van de riolering te voorzien. Zonder onvoorziene omstandigheden eindigt deze fase tegen eind augustus.

Begin mei worden er tussen de Molenlei en de Camelialei voorbereidende werken uitgevoerd op de trambusbaan om de tram op 1 spoor te zetten. Daarnaast zal er ook nog gewerkt worden aan het kruispunt met de Nieuwdreef.

Nutswerken fase 3A – Bredabaan van kruispunt Minister Delbekelaan tot en met kruispunt Nieuwdreef

Eind april starten ook de nutswerken in fase 3A, het stuk Bredabaan tussen Groenendaallaan en Nieuwdreef, aan de zijde van de even huisnummers. Het verkeer zal plaatselijk over de trambusbaan worden geleid. Let op! Tram en bus hebben altijd voorrang. Voor afspraken over leveringen kan u contact opnemen met Davy Vehent van de firma Uniconnect op het nummer: 0473 26 41 73.

Rioleringswerken

Niet alleen de rijweg wordt vernieuwd, ook de rioleringen worden overal vervangen door een gescheiden stelsel. Op sommige plaatsen gebeurt dit door een ondergrondse persing. Dat heeft als voordeel dat er bovengronds tegelijk kan voortgewerkt worden aan de nieuwe tram-busbaan. De plaats van de persputten en het benodigde materiaal werd strategisch gekozen om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor de handelaars en bewoners in de buurt.

Bereikbaarheid en omleidingen 

omleidingsplan_2C_103607

 • Voetgangers en fietsers
  Voor voetgangers zal de zone altijd bereikbaar zijn.
  Fietsers worden omgeleid via de  Terlindenhofstraat. Op de Bredabaan tussen de Du Chastellei en de Ringlaan wordt het fietspad tijdelijk dubbelrichting aan de kant van de Du Chastellei.
 • Openbaar vervoer
  De trams blijven in beide richtingen rijden, maar zullen op 1 spoor worden geplaatst.Bussen die rijden in de richting van Brasschaat worden omgeleid via de Sint-Bartholomeusstraat => Deurnsebaan => Vaartkaai => Metropoolstraat => Kruiningenstraat => E. Steursstraat => Winkelstap => Merksemheidelaan => Bredabaan.Ook de bussen richting Schoten volgen gedeeltelijk deze omleiding. Bussen richting stad blijven hun huidige route volgen. Meer info kan u terugvinden op www.delijn.be of aan de haltes.
 • Automobilisten
  Voor automobilisten blijft de grote omleiding via de Ring gelden.Voor het lokaal verkeer is er een omleiding voorzien via de Duvelshoek=> Vaartkaai => Metropoolstraat => Kruiningenstraat => E. Steursstraat => Winkelstap => Merksemheidelaan => Bredabaan.Duvelshoek en Heirmanstraat: het verkeer dat komt van de brug van het Sportpaleis wordt afgeleid via de Duvelshoek en Vaartkaai. Daarom blijft de Heirmanstraat afgesloten voor inrijdend verkeer. Verkeer kan er steeds uit rijden.

  Sint-Bartholomeusstraat is tussen de Borrewaterstraat en de Frans De l’Arbrelaan enkelrichting voor het autoverkeer in de richting van de Frans De l’Arbrelaan.

Laden en lossen

laad-loszones_2C_103840

De blauwe zones worden ingericht als laad- en loszones tijdens de werken.

De werfzone is tijdens de werkuren, van 7 tot 16 uur, moeilijk toegankelijk. Daarom wordt aan handelaars gevraagd om zoveel mogelijk na de werkuren van de aannemer te laden en te lossen. U kan na 16 uur , als de werken het toelaten, op eigen risico de werfzone berijden om te laden en te lossen. Er wordt in tijdelijke laad- en loszones voorzien om het leveren via de voetpaden mogelijk te maken.

Laad- en loszones

 • Oude Bareellei en Molenlei
 • Weggestraat, Rustoordstraat, Dr. Timmermanslaan, Du Chastellei
 • Bredabaan ter hoogte van huisnummer 596 (Parkweg), 426 (Van Roiestraat), 782 (Du Chastellei)

Wie individuele vragen of problemen heeft met leveringen kan op werkdagen tussen 7 en 16 uur  vragen stellen aan de aannemer op volgend nummer: 0471 95 20 84.

Huisvuilophaling

Aangezien de huisvuilophaling niet over de werfzone kan rijden, wordt er gevraagd aan de bewoners en handelaars om hun huisvuil aan te bieden buiten de werfzone.

 • Op de hoeken met de zijstraten: (dagophaling op dinsdag, dus buiten zetten vanaf maandag 20 uur): Oude Bareellei, Molenlei.
 • Op de hoeken met de Deurnsebaan: nachtophaling op maandag, dus buiten zetten vanaf maandag 18 uur)
 • Buiten de werfzones op de Bredabaan.

Bron Wijkoverleg Merksem

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.