Mr. Elektron frist scoutslokalen op bij de meisjesgidsen van Merksem

Elektroshock

Elektroshock is een speelkit met leuke proefjes die speciaal ontworpen is om te gebruiken door jeugdbewegingen als chiro, scouts, KLJ, KSA … De Elektroshock zorgt voor een halve dag knetterend spelplezier voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar. Het spel is een ludieke manier om jongeren in te wijden in de wereld van elektriciteit en techniek.

De beste slogan

Bij de lancering van de Elektroshock mochten de deelnemers een slogan indienen rond elektriciteit. De 4de Sint-Joris stuurde een van de winnende slogans in: ‘Rikke Tikke Tik, Van elektrik krijg je een kick!’

Naast de meisjesgidsen van Merksem en twee Franstalige groepen uit Brussel en Courcelles vielen ook de scouts van Wommelgem in de prijzen.

Groot succes

Alleen in Vlaanderen en Brussel deden ongeveer 170 jeugdbewegingen mee aan de Elektroshock. Meer dan 7500 jongens en meisjes ontdekten zo dat je geen technisch genie moet zijn om de wereld van de elektriciteit te verkennen. Ze leerden onder meer hoe je je kan beveiligen tegen de bliksem. Ze bouwden zelf een elektroscoop. En met een telegraaf leerden ze berichten vertalen in morse. En veel meer. Met de Elektroshock vliegt de tijd voorbij.

Veilige en energievriendelijke elektrische installatie

Elektricien Harry Hendricks (bvba Elektro Planning) neemt de rol van Mr. Elektron op zich en voert de verbeteringswerken uit. ‘Buiten vervangen we halogeenstralers van 500 watt door ledstralers van 30 watt, deze zijn veel energiezuiniger en hebben een langere levensduur. Ook worden 2 bewegingsmelders vervangen.’

Vormelek ondersteunt en sensibiliseert

De Elektroshock is een initiatief van Vormelek, het opleidingscentrum voor alle werkgevers en werknemers in de sector PSC 149.01 (elektriciens: installatie & distributie). Vormelek ondersteunt werknemers in de sector en sensibiliseert jongeren om te kiezen voor een elektrotechnische opleiding. Zo is er de website www.stroomopwaarts.be die bedoeld is voor leerkrachten, www.wattsup.be voor leerlingen die de richting al volgen of er in geïnteresseerd zijn, en tot slot is er www.elektroclub.be, een website ontwikkeld voor kinderen en hun ouders. Kinderen tussen 10 en 14 jaar oud kunnen lid worden van de elektroclub en ontvangen het gratis boek Vonk.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.