Vertelwandeling Oud IJzer

Er wordt een verteldwandeling georganiseerd over de buurt tussen Merksem en Antwerpen-Dam.

In 1935 begroef men de Kempische vaart onder de huidige IJzerlaan. Zo werd ook een bloeiende wijk letterlijk drooggelegd. Tijdens de vertelwandeling krijgt u ijzersterke en boeiende verhalen uit die tijd te horen. Maar er is ook nieuws voor de toekomst. In 2016 wordt de IJzerlaanbrug vervangen door een fietsbrug. Rond die nieuwe brug ontstaat er een groene ruimte. In de IJzerlaan wordt opnieuw een kanaal gegraven.

De wandeling start aan Ell Circo d’Ell Fuego (Joossensgang 14, Antwerpen-Dam). Inschrijven kan via tel. 03 22 11 333 of stadinverandering@stad.antwerpen.be. Prijs is 4 euro, met koffie en koeken. De wandeling gaat door op zondag 9, 16 en 23 november en op 7, 14, 21 en 28 december. Telkens vanaf 10 uur

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.