Petitie tegen afschaffen parkeren langs middenberm Catershoflaan

Gezien de werken in de Rerum Novarumlaan heeft men beslist om op de Catershoflaan, tussen het Kroonplein en de Meereigen, de parkeerstrook te veranderen. In plaats van te parkeren rechts van de weg, werd dit links, naast de middenberm. Zo kwamen er meer parkeerplaatsen gezien er aan de rechterkant, aan de huizen, veel garages zijn. Nu de werken verder gevorderd zijn, komt het moment om de situatie te normaliseren. Buurtbewoners van de, onder een zware parkeerdruk geteisterde, wijk vragen echter om de huidige situatie permanent te houden. Dit omdat er nu veel meer parkeerplaatsen zijn dan voorheen. Het district haalt de veiligheid aan om opnieuw naar de oorspronkelijke situatie terug te keren, volgens de buurtbewoners is de veiligheid er echter op vooruit gegaan.

In bijlage de petitie met de uitleg van de buurtbewoners : Download de petitie

Volgt u de visie van de omwonenden? Onderteken de petitie en bezorg ze aan Ferre Gevers, Meereigen 43 (ferre.gevers@skynet.be) of Stefan Vervoort, Meereigen 41 (stefan.vervoort@skynet.be).

5 comments on “Petitie tegen afschaffen parkeren langs middenberm Catershoflaan

 1. Robert de Cock

  veel veiliger voor de fietsers en ook voor de bewoners die hun garage in en uit willen en het levert een pak meer parkeer plaats op de mensen moesten ervoor in de buurt gaan zoeken om een plaats te vinden voor hun auto tot ergernis van de bewoners van de omliggende straten

 2. Fleerackers Patrik

  Het district haalt de veiligheid aan … dat ze dan maar eens beginnen om deze zone die tussen 2 scholen gelegen is een zone 30km/h te geven, en dan bedoel ik, van de Bredabaan tot aan de Catershoflaan., jonge gezinnen komen om die reden in deze wijk wonen en die hebben redelijk snel twee wagens.

 3. Cecilia van heuckelom

  Huidige parkeerplaatsen,middenberm, moeten behouden blijven. Absoluut! Volgens gemeentebestuur minder veilig? Hoezo? Bij het uit- en inladen van autokoffers hebben de bewoners nu een hele middenberm ter beschikking om hun waren te (ver)plaatsen. Bewoners hebben nu een beter zicht op voetgangers en fietsers bij het in- en uitrijden van hun garage. Veel veiliger voor fietsers die anders geconfronteerd worden met dit euvel. Als fietser al meermaals meegemaakt !!! Meer parkeerruimte voor omwonenden. Ook de De Lijnbus moet minder ‘bewegingen’ uitvoeren = minder kans op ongelukken. Iedereen tevreden ! Wie kan daar tegen zijn??

 4. Chris de Fleurquin

  Als ze dan eerst het fietspad in orde brengen,moet meer op voetpad rijden dan op het fietspad, ener staan plakaaten op het fietspad van vorig jaar ,, wanneer worden die is verwijderd, en fietsers rij aub aan doe goede kant van de baan, rechts van de baan en niet rechts op een fietspad van de verkeerde kant dan zoek je problemen, veiligheid telt voor iedereen, ben geen bewoner van de catershoflaan maar rij regelmatigdoor de straat

 5. Gevers

  Dit terug veranderen naar de oude toestand is pure onzin. langs de middenberm parkeren is veel veiliger zowel voor fietsers als garage gebruikers die hebben allemaal een open zicht op het verkeer.
  Dit is gewoon een politiek spelletje.En dan nog voor de brandweer is veel interessanter omdat er langs de kant van de huizen geen belemmering is om direct aan het werk te gaan.Dit is gewoon om de
  bewoners te treiteren.Dit wil ook zeggen dat er meer dan 30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! parkeerplaatsen verdwijnen.proficiat daarvoor.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.