Werken in Merksem

Beurtelings verkeer op Vaartkaai bij IJzerlaanbrug van 6 juni tot eind 2016

Van 6 juni tot eind 2016 worden er opnieuw werken uitgevoerd op de Vaartkaai bij de IJzerlaanbrug. Eerst worden er damplanken ingebracht ter hoogte van de toekomstige fiets- en voetgangersbrug. Dit zijn voorbereidende werken voor de verbreding van het Albertkanaal. Hierna wordt de fiets- en voetgangersbrug over het kanaal gebouwd.

Door de werken zal er over een afstand van 80 meter slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn op de Vaartkaai. Verkeer passeert beurtelings via verkeerslichten. Fietsers rijden op het jaagpad langs de kade en kunnen zo veilig de werfzone passeren.

De graafwerken voor de persput in de bocht van de Slachthuislaan zijn afgerond en de aannemer heeft de wapening van de vloerplaat voorbereid. Dat betekent dat, vanaf deze week, de vloer gebetonneerd kan worden.

De persput heeft een diameter van 15 meter en is wel 30 meter diep. Deze put is nodig omdat er onder het Albertkanaal een leidingenkoker wordt gebouwd via een horizontale doorpersing. Zo kunnen de nutsleidingen veilig onder de toekomstige Oosterweelverbinding door lopen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.