Werken in Merksem

Gabriël Theunisbrug: start voorbereidende werken

Op maandag 27 november starten de eerste voorbereidende nutswerken aan de Gabriël Theunisbrug. De huidige gasleiding, die via de brug loopt, wordt onder het Albertkanaal door getrokken. De aannemer start dan met het maken van de doorgang onder het kanaal. De werken lopen tot 22 december 2017 en geven geen hinder voor het doorgaand verkeer op de as Carrettestraat-Vaartkaai. Lokaal verkeer via de Duvelshoek heeft wel hinder van de werken.

In het weekend van 16 en 17 december worden de eigenlijke leidingen door de doorgang getrokken. Om dit te kunnen doen wordt de Vaartkaai tijdens dit weekend afgesloten voor alle verkeer, ook voor het fietsverkeer. Ook de nieuwe brug van den Azijn wordt in dit weekend op zijn plaats gezet.

Duvelshoek onderbroken van 27 november tot 22 december 2017
Tijdens de werken is de Duvelshoek, tussen de inrit van de parking van Gamma tot aan het kruispunt met de Eugeen Meeusstraat, onderbroken voor het verkeer.
Verkeer kan via de Bredabaan, de Deurnsebaan en de Glasstraat de Vaartkaai bereiken.
De Eugeen Meeusstraat blijft bereikbaar vanop de Vaartkaai
Fietsers kunnen via de Eigenheerdstraat de Vaartkaai bereiken
Voetgangers kunnen via de Theunisbrug en de trappen de Vaartkaai bereiken.

Vaartkaai afgesloten weekend 16 en 17 december 2017
Vanaf vrijdagavond 15 december, 21.00 uur, wordt de as Carrettestraat – Vaartkaai ter hoogte van het kruispunt met Duvelshoek afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. In dit weekend worden de leidingen onder het kanaal door getrokken.
Als de weersomstandigheden het toelaten wordt in dit weekend de nieuwe brug van den Azijn op zijn plaats gezet. Hierdoor is de Vaartkaai ter hoogte van de brug van den Azijn eveneens volledig afgesloten voor alle verkeer. Op maandagochtend 18 december is de Vaartkaai op alle plaatsen terug open voor het verkeer.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.