Werken in Merksem

Dit weekend hinder op kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan‏

Van vrijdagnacht tot zaterdagavond staduitwaarts slechts 1 rijstrook beschikbaar op Noorderlaan

In de nacht van vrijdag op zaterdag 1 oktober om 1 uur ’s nachts wordt er op de Noorderlaan, net voor het kruispunt met de Ijzerlaan, gestart met het uitgraven van een sleuf op de hoek Noorderlaan/IJzerlaan voor het verlengen van een gasleiding.

Hiervoor worden 2 rijstroken richting noorden ingenomen. Er is dan nog slechts 1 rijstrook staduitwaarts beschikbaar. Deze werken kunnen in de nacht van vrijdag op zaterdag enige geluidshinder veroorzaken.

Vanaf zaterdag 18 uur kan de weg opnieuw in gebruik worden genomen.

Zondag fasewissel op kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan

Zondag 2 oktober tegen 10 uur gaat het kruispunt Noorderlaan/IJzerlaan een nieuwe fase in. De werken voor de renovatie van de sluis onder het kruispunt zijn afgelopen. In de volgende fase start de aannemer van de nieuwe tramlijn Noorderlijn met zijn werken voor de aanleg van tramsporen over het kruispunt.

De werfzone van de Noorderlijn neemt een groot stuk van het midden en het noordelijke deel van de IJzerlaan in beslag. De rijstroken verschuiven dan ook naar het zuiden van de IJzerlaan.

Wie vanop de Noorderlaan afdraait naar de IJzerlaan, heeft slechts 1 rijstrook op de IJzerlaan ter beschikking. In omgekeerde richting heb je vanop de IJzerlaan, richting Noorderlaan, 2 rijstroken ter beschikking.

Op de IJzerlaan zelf, blijven de handelaars bereikbaar via doorsteken door de werfzones.

Politie regelt zondag het verkeer

De nieuwe ligging van de rijstroken vragen om een aanpassing van de verkeerslichten. De politie zal tijdens de omschakeling het verkeer regelen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.