Werken in Merksem

Maandag starten de werken aan de noordzijde van de Ijzerlaanbrug

Vanaf maandag starten we met de afbraak van de keermuur in de ventweg ten noorden van de IJzerlaanbrug. Om de keermuur af te kunnen breken zal er eerst een talud (een soort schuine berm) aangelegd worden. Een kraan zal vanop de IJzerlaanbrug de grond weggraven tot tegen de keermuur en de talud aanleggen. Dit om de stabiliteit van de brug te verzekeren. Aansluitend kan de keermuur afgebroken worden.

Op de IJzerlaanbrug worden stadinwaarts het voet- en fietspad en de busbaan ingenomen om de graafwerken uit te kunnen voeren. 
 
Bussen gebruiken de rijstroken voor het gewone verkeer. Voetgangers en fietsers volgen de omleiding via de afrit van de IJzerlaanbrug naar de Merksemsestraat om via de Bredastraat terug aan te sluiten op de IJzerlaan. Van hieruit kunnen ze hun weg verder zetten.
Voor de afbraak van de keermuur, zal in de noordelijke ventweg van de IJzerlaan een parkeerverbod gelden tot het einde van de werken IJzerlaan. De werfzone wordt afgeschermd met doeken om wegspringende brokjes steen tijdens de afbraakwerken tegen te houden.

Buurtbewoners kunnen parkeren op de tijdelijke parking IJzer die aangelegd is in de Merksemsestraat. Hier wordt binnenkort ook verlichting voorzien.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.