Merksem

Wijkbudget gaat naar gezelligheid en kleur in wijk Merksemheide

In de zomer van 2017 kregen de bewoners van de wijk Merksemheide een oproepfolder in de brievenbus om een project in te dienen dat het samenleven in de wijk nog aangenamer of gemakkelijker maakt. De bewoners die een project indienden, engageren zich om hun idee in 2018 zelf uit te werken en te realiseren. Er werden twee projecten ingediend. 
 
Een aantal bewoners rond het Boerenkrijgplein bedacht het project Gezelligheid in de wijk. De buurtbewoners vertoeven vaak op het plein en willen dat de buurt herkenbaar is. Ze willen het plein graag aankleden zodat het gezelligheid uitstraalt. 
 
Met het tweede project, Kleur in de wijk, willen de bewoners een aantal grauwe muren in de wijk kleurrijk opvrolijken door middel van streetart.   
 
Beide projecten worden in 2018 uitgevoerd en krijgen een projectsubsidie van maximum 7500 euro van het districtsbestuur. Vermits het maximumbedrag van 15.000 euro niet is overschreden, kunnen beide projecten worden uitgevoerd en moesten de wijkbewoners geen stem uitbrengen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.