Olse Merksem handbal

Merksem Handbal – Atomix 29 – 29

Spanning troef in de Rode Loop de hel van Merksem

Merksem kwam gedreven uit de startblokken. Een outstanding Sten Dielen die de jonge Merksemse garde op sleeptouw nam zorgde voor een gelijkopgaand begin. 4 – 3 na 6 minuten. De jongeren wilden niet achterblijven en Carlos Jansen en de na kwetsuur heroptredende Laurel Ntibashirakandi zorgden voor een eerste kloofje 8 – 5 na 12 minuten. Rens Baeyens wou niet achterblijven en stond als een muur in zijn doel achter een sterke verdediging. Jelle de Parade deed ook zijn duit in het zakje en Alexandre Hayon legde de ruststand vast 17 – 9.

De tweede helft een totaal ander spelbeeld, speelde Merksem in de eerste helft de pannen van het dak dan was het nu Atomix dat de lakens uitdeelde. Jasper Mendes, ex Merksemnaar, bracht onze kanonnen tot zwijgen. Via 18 -12 na 5 minuten ging het naar 20 – 15 met nog 20 minuten te spelen. Wat onze spelers ook probeerden Atomix vond een gepast antwoord na een kwartier 21 – 18 werd het warm onder onze voeten. Atomix voelde de stunt en na 20 minuten was de kloof gedicht 24 – 24. Onze jongeren toonden toch dat ze op de tanden konden bijten en bleven knokken voor elke bal. De ploegen hielden elkaar nu in evenwicht met Merksem steeds een doelpuntje voor en Atomix dat de voorsprong ongedaan maakte. Met nog 3 minuten op de klok draaide Atomix de rollen om en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 27 – 28. Merksem wou echter niet buigen en maakte gelijk. In de voorlaatste minuut was Atomix bijna aan het feest 28 – 29. Maar man van de match Sten Dielen nette de 29 – 29. De laatste seconde hadden we zelfs nog de mogelijkheid om de beide punten thuis te houden maar de ultieme penalty was net niet goed genoeg.

Maar als we eerlijk moeten zijn beide ploegen namen 1 helft voor hun rekening en dus was dit gelijkspel een terechte uitslag.

Merksem: Sten Dielen 9,Carlos Jansen 6,Alexandre Hayon 5,Jelle De Parade 3, Laurel Ntibashirakandi 3,Lennert Doms 2,Zaid Allaf 1.
Atomix: Rojc 11,Smeijers 6,De Vis 5,Schroven 4,Radis 2,Hellemans 1.

Guido Herns

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.