Merksem

NMKT verhuist naar de Jaak de Boeckstraat

Het NMKT, wat staat voor Nieuw Merksems Kamer Theater, een collectief van 5 theaterverenigingen die spelen in het voormalig Poppentheater van Merksem. Het poppentheater maakt deel uit van het Runcvoorthof dat wegens renovatie een herbestemming krijgt als woonproject. Het NMKT kan er dus niet langer terecht en ging op zoek naar een nieuwe locatie. Er werd in eerste instantie niets gevonden en daarom werd er zelfs buiten Merksem gezocht naar een geschikte plek. Maar nu komt er wel een oplossing uit de bus. Ze verhuizen naar het voormalige gebouw van de Artesis Plantijn Hogeschool in de Jaak de Boeckstraat waar vroeger de studenten verpleegkunde zaten.

Op het gelijkvloers wordt de aula omgevormd naar een theaterzaal en op de verdieping komt een polyvalente ruimte die ook kan dienen als theaterzaal. De twee zalen hebben plaats voor ongeveer zeventig stoelen, wat meer is dan de huidige capaciteit.

Samen met de verhuis breiden ze ook uit met een nieuw gezelschap. Het Russische theatergezelschap Antwerpriza maakt vanaf nu deel uit van de vzw. Ze brengen Russisch theater met Nederlandstalige ondertitels. De vzw verandert ook van naam naar vzw ‘het Theatercomplex’.

Tussen de vzw en het zorgbedrijf werd een contract voor 3 jaar afgesloten. Als alles goed verloopt worden de eerste voorstellingen in de nieuwe locatie eind maart gegeven.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.