Werken in Merksem

Heraanleg Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat

In april werkt de aannemer fase 1, deel Terlindenhofstraat, tussen de rotonde aan de Rodeloopstraat (inclusief rotonde) tot voor uitrit van de parking tegenover de school, volledig af. Tegelijk werkt hij verder in fase 2, deel Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat. De werken in fase 2 duren tot de zomer. Daarna starten de werken in fase 3, de Speelpleinstraat.

Fase 1: Terlindenhofstraat tussen de rotonde aan de Rodeloopstraat (inclusief een deel van de rotonde) tot voor de uitrit van parking tegenover de school

Als de weersomstandigheden het toelaten werkt de aannemer vanaf woensdag 4 april 2018 fase 1 volledig af. Hij werkt de boomvakken af, plant de nieuwe bomen en legt de groenzone langs de tribune dicht. De haag langs de tribune wordt later aangeplant. De parkeerstrook en de voetpaden worden afgewerkt en ingevoegd. Als laatste herstelt de aannemer de rotonde terug in oorspronkelijke staat waarna hij in het volledige deel van fase 1 een toplaag asfalt legt. De werken zullen ongeveer 1 maand duren.

Omleiding en bereikbaarheid fase 1
Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Nieuwdreef. Om de parkeerstroken volledig af te werken geldt er een parkeerverbod. De woningen blijven meestal met de wagen en de fiets bereikbaar. Enkel wanneer de aannemer de toplaag asfalt aanbrengt op het fietspad en de rijbaan is de straat tijdelijk niet toegankelijk voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.

Het voetpad aan de zijde van de school blijft steeds toegankelijk.
Wanneer er aan de rotonde gewerkt wordt is deze afgesloten voor doorgaand verkeer

Fase 2: kruispunt Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat en parking

De rioleringswerken en nutswerken zijn klaar. De aannemer is bezig met de grondwerken en legt de nieuwe fundering aan. De parking en de weg worden daarna volledig afgewerkt.
De werken duren tot de zomer.

Omleiding en bereikbaarheid fase 2
In de werfzone is er geen doorgaand verkeer of parkeren mogelijk. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Nieuwdreef en de Bredabaan. De omleiding voor voetgangers wordt regelmatig aangepast en ter hoogte van de werfzone duidelijk aangegeven. Fietsers dienen de aangegeven omleiding te volgen via het Hofke van Roosendael en het Gemeentepark of passeren de werfzone met de fiets aan de hand.
De Speelpleinstraat loopt dood op de werf en is dubbelrichting voor lokaal verkeer. Ook de Terlindenhofstraat loopt langs beide zijden dood op de werf.

Fase 3: Speelpleinstraat

Voor de start van fase 3 ontvangt u een nieuwe infobrief met concrete informatie over de werken, de bereikbaarheid en omleidingen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.