Transitie Merksem

Samentuin in buurt Kluizeveldenplein Merksem van start

Transitie Merksem richt samen met de buurtbewoners een samentuin in op de hoek van de Kluizeveldenstraat en Bordink. Buurtbewoners met groene vingers zullen er groenten, fruit en bloemen kunnen telen. Het district Merksem goot de samenwerking in een overeenkomst en zo is de eerste samentuin in deze buurt een feit.

Op de hoek van de Kluizeveldenstraat met Bordink brak het district een oud duivenlokaal af. Zo ontstond er een open plek waaraan het Merksemse districtsbestuur graag een groene invulling geeft. Transitie Merksem, een beweging die streeft naar sociale verbondenheid en zelfredzaamheid van de gemeenschap, liet weten dat zij samen met de buurtbewoners op deze groene plek een samentuin willen inrichten. Al snel sprongen een aantal enthousiaste buurtbewoners met groene vingers mee op de kar om het initiatief vorm te geven.

Het district zorgde voor een omheining, banken met tafel en plant in het najaar nog fruitbomen op het terrein. Transitie Merksem richt de samentuin samen met de buurt verder in. Buurtbewoners zullen er groenten, fruit of bloemen kunnen telen. De nieuwe samentuin draagt zo bij aan de vergroening van het district en wordt een buurtplek waar gezelligheid troef is.

Wie zin heeft om mee de handen uit de mouwen te steken én van deze nieuwe samentuin te genieten, neemt contact op met transitiemerksem@gmail.com

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.