Start fase 2 heraanleg Frans de l’Arbrelaan

Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer in de week van 24 september 2018 met fase 2 van de werken in de Frans de l’Arbrelaan. Deze fase omvat de werken aan de kant met de even huisnummers. De werken zullen ongeveer tot begin 2019 duren.

Werken

De aannemer start in de week van 24 september met fase 2 van de werken in de Frans de l’Arbrelaan, de kant met de even huisnummers. Deze fase omvat het verwijderen van een beperkte strook asbesthoudende ondergrond, nutswerken, rioleringswerken en de nieuwe aanleg van de straat.

Een professionele firma start met het verwijderen en zuiveren van een beperkte strook asbesthoudende grond die gedeeltelijk onder de rijweg en onder het voetpad ligt. Hiervoor worden alle nodige beschermende en voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van de werknemers, bewoners en omgeving te garanderen. De werken worden onder beneveling uitgevoerd zodat er geen stofdeeltjes vrij komen. Deze werken duren ongeveer tot midden oktober. Tijdens het verwijderen van de vervuilde grond is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

Aansluitend starten de nutswerken. Daarna vernieuwt de aannemer de riolering en wordt ook de kant met de even huisnummers volledig heraangelegd. De werken duren ongeveer tot begin 2019.

Bereikbaarheid

Tijdens de werken van fase 2 is er geen verkeer of parkeren mogelijk aan de zijde met de even huisnummers. Het verkeer kan enkel aan de zijde van de oneven huisnummers rijden in de richting van de Sint-Bartholomeusstraat/Bredabaan naar de Theunisbrug. Ook parkeren aan deze zijde van de straat is mogelijk. Voor de fietsers wordt een omleiding voorzien.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.