OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Apolloon Kortrijk 31 – 26

Een wedstrijd die Merksem moest winnen om niet achter de feiten te moeten aanhollen. Kortrijk kwam in de winningmood naar Merksem want ze hadden vorige week gewonnen in Visé.

Ook vandaag begonnen ze het best aan de wedstrijd 0 – 1 dit was dan meteen ook de enige keer dat ze aan de leiding stonden. Merksem liet niet begaan en Kobe Serras was in zijn sas met 3 doelpunten in het wedstrijdbegin stond er na 10 minuten 5 – 3 op het scorebord. Na 13 minuten hingen de bordjes terug gelijk 5 – 5. Maar nu gingen ook Laurel Ntibashirakandi en Yoeri Van den Bergh er zich mee bemoeien, ook onze verdediging stond pal met dank aan regisseur Sten Dielen. Merksem kon een eerste kloof slaan 12 – 5 na 22 minuten. Aan de rust kon Kortrijk onder impuls van Devos terug in het spoor van Merksem kruipen. Na een aantrekkelijke eerste helft staat er 15 – 11 te blinken.

De eerste 10 minuten scoorden de ploegen om de beurt en dit gaf een 21 – 16 tussenstand, met Carlos Jansen die de netten ook gevonden had aan het kanon. Jari Van De Moosdijk en Laurel Ntibashirakandi vanop de penaltystip diepten op het kwartier de kloof uit tot 26 – 19. Wedstrijd op slot en rustig uit spelen dachten de supporters. Maar dan kwam de stress in onze jonge ploeg geslopen de kanonnen vielen 6 minuten stil en Kortrijk kwam angstwekkend dichtbij 26 – 23 en nog 10 minuten te spelen. Een tot dan toe goede Rens Baeyens stopte tot 3 keer toe op grandiose wijze de remonte van Kortrijk en samen met Alexandre Hayon brachten zij hun team opnieuw op het goede spoor 28 – 23 en nog 8 minuten op de klok. Kobe Serras, Alexandre Hayon en Rens Baeyens trokken hun jonge medespelers over de stress naar de verdiende overwinning. Eindstand 31 – 26. De eerste thuiswedstrijd bracht ook de eerste punten van het nieuwe seizoen.

Merksem Handbal: Kobe Serras 8,Alexandre hayon 8,Laurel Ntibashirakandi 6,Carlos Jansen 4,Yoeri Van Den Bergh 3,Lennert Doms 1, Jari Van De Moosdijk 1.
Kortrijk : Devos 8,Olexiouk 5,Dhaens 4,Thiers 3,Driesens 2,Koops 1,Steenhoudt 1,Vandenbulcke 1,Mathijs 1.

guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.