Zelfontsleningsautomaten in de Bib

Woensdag 26 september is het feest in Bibliotheek Park. Na maanden lang de boeken voor te bereiden, is de bibliotheek klaar om te starten met zelfontlening. Dat wordt gevierd met de plechtige inhuldiging van de zelfontleningsautomaten, workshops voor kinderen en illustrator Mattias De Leeuw die live komt tekenen en vertelt over zijn werk. Het zomerterras, waar bezoekers in juli en augustus van konden genieten, keert voor een dagje terug. Zelfontleningsautomaten kunt u nu al vinden op andere plaatsen in Antwerpen, zoals in Bibliotheek Permeke.

Op woensdag 26 september is er vanaf 14 uur een bruisend feest voor jong en oud in Bib Park. Als eerste op het programma staat de officiële inhuldiging van de zelfbedieningsinstallatie.

Nadien zijn er workshops voor kinderen door Lauboratorium (Laura Vargas is een Colombiaanse artieste die in Merksem woont) en Dondergrond (open werkplaats voor kinderen en jongeren met de focus op kunst, experiment en ambacht).
Buiten kunnen klanten terecht op het gezellige zomerterras dat speciaal voor het feest opnieuw wordt opgebouwd. Als kers op de taart komt illustrator Mattias De Leeuw live tekenen en vertellen over zijn werk.

Programma
14 uur: inhuldiging van de zelfontleningsautomaten
14.30 en 16 uur: Mattias De Leeuw tekent zijn boek ‘Circusnacht’ live en vertelt over zijn werk als illustrator (3 tot 99 jaar).
14.30, 15.15 en 16 uur: Kleurencircus met Laura van Lauboratorium.
Dierenmaskers maken met de Colombiaanse artieste en trotse Merksemenaar Laura Vargas (3 tot 7 jaar).
14.30 tot 16.30 uur: Dondergronds superleuk automatisch experimenteel kabinet der fotokopies.
14 tot 17 uur: Zomerterras in samenwerking met Merksemdok.
Alle activiteiten zijn gratis en op voorhand inschrijven is niet nodig.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.