OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – Atomix 25 – 28

Een wedstrijd die geen verliezer verdiende.

Als toeschouwer kan je niet anders dan genoten hebben van deze wedstrijd. Onze youngsters geruggesteund door een sublieme Rens Baeyens waren de evenknie van titelfavoriet Atomix. Simon Van Den Bergh liet zijn ploeg draaien, Laurel Ntibashirakandi heeft zijn sterke arm teruggevonden en zo bleef ons Merksem in het spoor van Atomix, dat door Toon De Vis en Wouter Schroven op sleeptouw werd genomen. Enkele cijfers 3 – 3 na 3 minuten, 6 – 6 na 10 minuten en dan kon Atomix een eerste kloofje slaan 8 – 11 op het kwartier. Alexandre Hayon vond het nu welletjes en in een mum van tijd bracht hij ons terug in de wedstrijd 11 – 12 na 20 minuten. De ploegen hielden elkaar nu in evenwicht en Kobe Serras bracht ons terug langszij en via 15 -15 en 16 – 16 gingen we rusten bij een 17 – 17 stand.

De tweede helft bracht het verdedigende aspect van de handbalsport in de schijnwerpers. Sten Dielen vuurde zijn jongeren aan en ook Atomix liet zien dat ze konden verdedigen. Beide ploegen speelden haasje over en via 18 – 18 na 5 minuten 20 – 20 na 10 minuten ging het naar 22 – 22 na 20 minuten. Een dubbele tijdstraf voor Merksem leek ons de das om te doen Atomix sloeg een kloofje 22 – 24, maar eens terug voltallig zorgde Lennert Doms met nog 5 minuten op de klok dat er 25 – 25 stond te schitteren. Het doelhout en de vermoeidheid maar zeker ook de ervaring van onze tegenstander zorgde ervoor dat we op het einde van de wedstrijd moesten toezien hoe Atomix het laken naar zich toe trok met 25 – 28.

Een dikke proficiat aan beide ploegen die er een prachtig spannend kijkstuk van maakten.

Merksem: Alexandre Hayon 8,Laurel Ntibashirakandi 5,Kobe Serras 3,Yoeri Van Den Bergh 2,Lennert Doms 2,Sten Dielen 2,Carlos Jansen 1,Jari Van De Moosdijk 1,Kristof Smets 1.
Atomix: Schroven 8,De Vis 7,Smeijers 5,Bisschop 3,Claes 1,Hellemans 1,Delfosse 1,Beckers 1,Vandeghinste 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.