OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – DB Gent 33 – 27

Onze jonge garde zet alweer een stap vooruit in hun ontwikkeling. Ze hebben vandaag bewezen dat ze een voorsprong kunnen uitbouwen en dan niet meer in paniek slaan, maar deze voorsprong rustig tot aan de eindmeet kunnen behouden.

Bij aanvang van de wedstrijd waren de verdedigingen baas en vooral die van Merksem deed het schitterend 3 – 1 na 10 minuten. Na een kwartier was Gent bijgebeend 4 – 4. Een sterke Rens Baeyens hield nu 6 minuten zijn netten proper en Laurel Ntibashirakandi gaf zijn adelbrief af dit resulteerde in 10 – 4 met nog 10 minuten te gaan tot de pauze. Even verslapping van de aandacht en onnodig balverlies resulteerde in 3 Quick Breaks van Gent en 10 – 7. Piotr Konitz nam een time out en bracht de kopjes terug in de juiste richting. Kobe Serras en Carlos Jansen hadden het begrepen en vonden het nu welletjes ze zorgden ervoor dat we met 16 – 9 konden gaan rusten.

Merksem kwam gedreven uit de kleedkamer en na 5 minuten stond de maximum voorsprong op het bord te blinken 20 – 10. Beide ploegen scoorden nu om de beurt en op het kwartier was het 25 – 16. Jarno Vinckevleugel kwam Rens Baeyens vervangen in doel en liet zien dat ook hij uit het goede hout gesneden is. Simon Van Den Bergh laat de ploeg niet alleen vlot draaien maar hij heeft stilletjes aan ook zijn sterke arm terug gevonden. 5 minuten voor tijd kwam Gent bij een 30 – 24 nog even piepen maar kwikzilveren Alexandre Hayon maakte er met 3 op een rij 33 – 27 van.

Groot pluspunt onze bank wordt alsmaar sterker we gaan dit jaar nog veel mooie momenten beleven.

Merksem: Kobe Serras 8,Alexandre Hayon 6,Simon Van Den Bergh 5,Laurel Ntibashirakandi 4,Lennert Doms 3,Carlos Jansen 3,Sten Dielen 2,Jari Van De Moosdijk 1,Yoeri Van Den Bergh 1.
Gent: Vermeiren 7,Longueville 5,Lesage 3,Soetaert 2,Brichart 2,Braeckman 2,Van Cauwenberghe 2,Penders 1,Dedain 1,Huysentruyt 1,Verbelen 1,

guido hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.