Heraanleg Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat

De heraanleg van de Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat is bijna klaar. In de week van 8 – 12 april, eerste week paasvakantie, herstelt de aannemer een aantal beschadigingen aan het wegdek en het fietspad in de Terlindenhofstraat.

Ter hoogte van het verkeersplateau worden op meerdere plaatsen de verzakte klinkers hersteld. In Terlindenhofstraat geldt plaatselijk een wegversmalling. Het verkeer kan blijven rijden. Wanneer de aannemer werkt aan de aansluiting met de Speelpleinstraat is deze straat tijdelijk niet toegankelijk met de wagen.

In de Terlindenhofstraat herstelt de aannemer beschadigingen aan het asfalt van het fietspad en aan het wegdek ter hoogte van de rotonde. Voor deze werken wordt de Terlindenhofstraat 1 dag afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers worden plaatselijk langs de werfzone geleid. Deze werken zijn weersgevoelig zodat wij nu niet kunnen meedelen op welke dag ze worden uitgevoerd. De aannemer zal voorafgaand aan deze werken de nodige signalisatie voorzien.

Tijdens de asfalteringswerken is het niet mogelijk om de rotonde op te rijden vanaf de Rodeloopstraat. Ook de aansluiting van de rotonde met het dubbelrichtingsgedeelte van de Terlindenhofstraat is in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Verkeer komende van het Kroonplein kan via het enkelrichtingsgedeelte van de Terlindenhofstraat de rotonde oprijden om zo richting Moeshofstraat of Rodeloopstraat te rijden.

De aannemer plant nog bomen, onderbeplanting rond de bomen en een haag.

Het einde van de werken is voorzien rond half april. Dan worden de Speelpleinstraat en Terlindenhofstraat open gesteld voor het verkeer. De Speelpleinstraat is de 1ste fietsstraat van Merksem.

Fietsstraten herkent u aan het rode wegdek en het logo fietsstraat. In fietsstraten zijn fietsers de belangrijkste weggebruikers. Maar ook auto’s en andere motorvoertuigen zijn er toegestaan. Er gelden wel specifieke verkeersregels.

  • U mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar rij maximum 30 kilometer per uur. Deze snelheidsbeperking geldt niet alleen voor auto’s maar voor alle weggebruikers.
    Rijdt u met een auto of ander motorvoertuig door een fietsstraat, haal dan geen fietsers in.
  • Rijdt u met een fiets door een fietsstraat, dan mag u de volledige breedte van de rijbaan gebruiken (bij eenrichtingsverkeer) of de rechterhelft van de rijbaan (bij tweerichtingsverkeer).
  • Als u de fietsstraat verlaat, dan gelden de speciale voorrangsregels voor fietsstraten niet langer.

Op 3 mei wordt de straat feestelijk ingehuldigd.

1 comment on “Heraanleg Terlindenhofstraat – Speelpleinstraat

  1. Hugo Van Hombeeck

    De heraanleg van Terlindenhofstraat/ Speelpleinstraat is een ware en volledige mislukking. Het verkeer wordt zo gepest dat men zich kan afvragen waar men in feite mee bezig is. Verder hebben die TOTAAL OVERBODIGE werken veel te lang aangesleept.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.