Ullenshofstraat wordt eerste schoolstraat van Merksem

Vanaf 29 april krijgt het district Merksem een eerste schoolstraat, namelijk de Ullenshofstraat. Deze ingreep zal de verkeersveiligheid voor leerlingen en buurtbewoners verbeteren.

Ullenshofstraat, Antwerpen, Vlaanderen, België

Schoolstraat

Om grote drukte met draaiende voertuigen aan de schoolpoort van het Groenendaalcollege te vermijden wordt er in de Ullenshofstraat een schoolstraat ingevoerd. Ter hoogte van huisnummer 3 zal de doodlopende straat met een nadarhek afgesloten worden. Zo wordt er aan het einde van de schooldag voorrang gegeven aan schoolgaande kinderen en hun ouders of begeleiders die zich te voet of met de fiets verplaatsen.

Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis: ‘De verkeersveiligheid in de buurt van scholen moet altijd een prioriteit zijn. Schoolstraten kunnen daartoe bijdragen.’

Een kwartier per dag

De school koos ervoor om op het einde van de schooldag dat stuk van de straat gedurende een kwartier af te sluiten voor inrijdend gemotoriseerd verkeer. De toegang is verboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16.10 tot 16.25 uur. Daardoor wordt de verkeerssituatie vlak voor de school veel veiliger en aangenamer voor wie de woon-schoolverplaatsing te voet of met de fiets maakt. Wagens die geparkeerd staan in de schoolstraat kunnen altijd stapvoets de Ullenshofstraat uitrijden.

Proefproject

De invoering van het schoolstraatstatuut voor de Ullenshofstraat is een proefproject dat gedurende 8 maanden loopt, tot 31 december 2019, en erna geëvalueerd wordt.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.