Verkeerscontrole in Merksem en Berendrecht

Dinsdag trok het verkeerondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord van de ene kant van de regio naar het andere uiterste. Ze controleerden aan de Borrewaterstraat in Merksem en daarna aan de Steenovenstraat in Berendrecht. Tijdens het eerste deel van de actie werden 40 auto’s uit het verkeer gehaald. Elke bestuurder moest een alcoholtest afleggen maar geen enkele van de bestuurders reed onder invloed. Twee bestuurder liepen wel tegen de lamp toen de politie zag dat ze geen veiligheidsgordel droegen. Vier bestuurders gebruikten hun gsm tijdens het rijden en kregen daar een proces-verbaal voor. Verder zijn nog drie pv’s opgemaakt in verband met de keuring van een voertuig, rijden zonder rijbewijs en identiteitskaart en voor het overschrijden van de volle witte lijn. Eén bromfiets werd ingehouden nadat het op de rollen werd gezet. Gezien het een klasse A betrof, zou die maar 25 km/u mogen halen. In de praktijk werd 36 km/u gehaald.

In Berendrecht werden 144 bestuurders gecontroleerd. Hier had één bestuurder te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Een andere bestuurder zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden omdat hij onder invloed van drugs reed. Vier andere pv’s werden opgemaakt omdat bestuurders niet in orde waren met de keuring, aan het gsm’en waren of een voertuig inhaalden waar dat niet mocht.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.