Heraanleg Straalstraat – Toekomstlaan

Aquafin en Waterlink voeren momenteel riolerings- enn wegeniswerken uit in de
Toekomstlaan en Straalstraat.

Momenteel lopen fase 1 en 2 van deze werken ten einde. Hierna volgt de verdere planning voor de verschillende fasen.

Fase 1 en 2

Fase 1: Toekomstlaan (tussen Maurits Luyckxstraat en gemeentegrens) en fase 2: Toekomstlaan (tussen gemeentegrens en Straalstraat, inclusief kruispunt Straalstraat)
De werken in deze fasen zijn bijna afgerond. De aannemer voert nog enkele plaatselijke werken uit. Op dinsdag 27 augustus brengt de aannemer de toplaag asfalt aan in de Toekomstlaan en op het nieuwe verkeersplateau ter hoogte van het kruispunt met Straalstraat.

Hiervoor wordt de straat volledig afgesloten (inclusief kruispunt Straalstraat) voor alle verkeer. Ter voorbereiding brengt de aannemer op maandag 26 augustus na 17.00u een kleeflaag en voegband aan op de rijweg. Deze kleeflaag kan je best niet betreden , vermits de laag sporen na laat op schoenen, banden en ander materiaal dat ermee in aanraking komt.

  • Verkeer komende van Schoten richting Merksem/Deurne wordt omgeleid via Kruiningenstraat – Eduard Steursstraat – Eethuisstraat – Oudebareellei – Bredabaan – Deurnsebaan of via Metropoolstraat – Vaartkaai – Ingenieur Menneslaan – Minister Delbekelaan.
  • Verkeer komende vanuit Deurne/Merksem richting Vaartkaai wordt omgeleid via Bredabaan – Oudebareellei – Eethuisstraat – Eduard Steursstraat – Kruiningenstraat – Metropoolstraat.
  • Het deel Toekomstlaan Schoten waar niet wordt gewerkt blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer via Jozef Cogelslei.
  • Fietsers worden omgeleid via Deurnsebaan–fietshelling Brug van den Azijn–Vaartkaai–Metropoolstraat–Pletterijstraat.

Vanaf woensdagochtend 28 augustus 2019 wordt de Toekomstlaan tussen Maurits Luyckxstraat en Straalstraat, inclusief kruispunt Straalstraat, terug opengesteld.

Fase 3: Straalstraat (tussen Toekomstlaan en Vaartkaai)

De aannemer plaatste ter voorbereiding van de werken in deze fase reeds en droogzuiging. Vanaf 28 augustus start de effectieve heraanleg van de Straalstraat. De aannemer legt een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aan. Nadien wordt de wegenis vernieuwd.

Hier zal het profiel van de Straalstraat tussen Toekomstlaan en Deurnsebaan doorgetrokken worden tot aan Vaartkaai. Aan de zijde van de bebouwing wordt een nieuw, breder voetpad in betonstraatstenen aangelegd. De rijweg wordt vernieuwd in asfalt en er wordt een dubbelrichtingsfietspad in rode asfalt aangelegd aan de zijde van de Brug van den Azijn.

De werken duren tot het einde van het jaar.

  • Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Toekomstlaan – Jozef Cogelslei – Metropoolstraat – Vaartkaai.
  • Fietsers worden omgeleid via Vaartkaai – fietshelling Brug van den Azijn.
  • Voor voetgangers wordt een doorgang voorzien aan de zijde van de bebouwing. Alle bovenvermelde timingen en omleidingen zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen en weersomstandigheden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.