Update Werken Theunisbrug

Op de rechteroever van het Albertkanaal bouwt De Vlaamse Waterweg de fundering van de nieuwe brug over de Carrettestraat. Ze verhogen ook de terreinen op de plaats van de nieuwe aanloophellingen.

Op de linkeroever van het Albertkanaal zijn de belangrijkste betonwerken van de eerste fase klaar: de pijlers en het landhoofd van de trambrug en de oostelijke wegbrug. Ook de nieuwe koker van het Klein Schijn is klaar in deze zone. Op het montageterrein wordt de trambrug verder opgebouwd.

(c) De Vlaamse Waterweg NV

Hinder in de Tweemontstraat

Vanaf 2 september geldt er een parkeerverbod in het gedeelte van de Tweemontstraat naast de aanloophelling van de Theunisbrug. Men gaat de bestaande muur grondig aanpassen, zodat er later een veel breder fiets- en voetpad bovenop kan komen.

Bekijk de werken vanuit de lucht of vanop de uitkijktoren

Begin augustus ging onze drone opnieuw de lucht in en maakte een filmpje van de indrukwekkende werf. Bekijk het filmpje hieronder.

Wil je zelf een kijkje komen nemen? Dat kan! Op het kruispunt van de Carrettestraat en de Vaartkaai heeft men een uitkijkplatform gebouwd. Je hebt hier een mooi zicht op de werken op het montageterrein.

Aanvoer van de oostelijke wegbrug

Vandaag 4 september kwam de eerste helft van de oostelijke wegbrug aan op de werf.  Dit enorme onderdeel rijden we vanop een ponton naar het montageterrein.

(c) De Vlaamse Waterweg NV

(c) De Vlaamse Waterweg NV

(c) De Vlaamse Waterweg NV

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.