Achterstallige boetes geïnd

Het wijkteam van Merksem controleerde samen met het verkeersondersteuningsteam, de douane en de Vlaamse belastingsdienst voertuigen op de Bredabaan. Met behulp van een ANPR-camera van de douane en de belastingsdienst werden bestuurders met openstaande boetes uit het verkeer gehaald en onderworpen aan een controle. In totaal werd voor 24 000 euro aan boetes geïnd bij 39 bestuurders. 7 bestuurders met in totaal 27 000 euro aan openstaande boetes konden of wilden hun rekening niet betalen, alle 7 voertuigen werden in beslag genomen. Verder was van 2 voertuigen de keuring vervallen en reed 1 iemand rond zonder verzekering, ook dat voertuig werd in beslag genomen. Tot slot testte één bestuurder met een voorlopig rijbeijws positief op druggebruik. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken, waardoor hij bovendien zijn rij-examen niet binnen de toegelaten termijn kan afleggen. De bestuurder zal dus aan zijn rijopleiding moeten herbeginnen omwille van zijn druggebruik.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.