District viert jubilarissen in het districtshuis

Naar jaarlijkse gewoonte heeft het district de Merksemse jubilarissen die dit jaar 50, 60, 65 of 70 jaar huwelijk vieren uitgenodigd. Ze werden vandaag, zaterdag 23 november om 11 uur, ontvangen in de trouwzaal van het districtshuis.

De 89 koppels die de eer te beurt vielen, werden vooraf aangeschreven. Ze konden kiezen tussen de officiële ontvangst in het districtshuis of een bezoekje van de districtsvoorzitter bij hen thuis. 64 koppels gingen op het aanbod in. 57 kozen voor een ontvangst in het districtshuis; voor 7 van hen paste het bezoek thuis beter. Zij krijgen in hun eigen woonst de felicitaties van de districtsburgemeester en een kleine attentie.

Bij het binnenkomen in het districtshuis kregen de feestvierders eerst koffie of thee. Daarna vond het officiële gedeelte plaats en wordt er een receptie aangeboden. De koppels kregen elk een bloemenmand en een medaille waarop hun namen zijn gegraveerd.

Briljanten jubilarissen (65 jaar huwelijk) kregen nog een bijkomende medaille en voor platina jubilarissen (70 jaar huwelijk) liet de koning een tinnen schotel bezorgen. Bovendien ontvangingen alle koppels die 50 jaar aansluitend in Merksem wonen een Stroboer, de ereprijs van het district.

Tijdens de receptie kon elk paar ook een mooie foto laten maken. Die wordt hen achteraf gratis bezorgd als aandenken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.