Wijkgerichte aanpak Over de Ring

De stad Antwerpen heeft van Vlaanderen een conceptsubsidie van 60.000 Euro gekregen voor het pilootproject Merksem-Luchtbal voor een wijkgerichte aanpak Over de Ring. Daarmee wil men onderzoeken hoe we een belevingsprogramma kunnen opzetten naar aanleiding van de overkapping van de Ring. Deze studie wordt uitgewerkt door Common Ground en de dienst sociale planning van de Stad in samenwerking met de universiteit Antwerpen, departement Urban Studies.

De  studie zal bestaan uit volgende onderdelen:

  • Methodiek ontwikkelen om sociaal weefsel en ruimtelijk weefsel in kaart te brengen (veldwerk, observaties, interviews)
  • Aan de hand van de analyse en de evaluatie van de experimenten: opmaak van een mogelijk programma voor de tussentijd
  • De stad herhaalt dit traject in een andere wijk waar een overkapping zal komen (ofwel Dam, ofwel Kiel)
  • Evaluatie, eindrapport en aanbevelingen

In oktober 2019 werd reeds gestart met deze studie en na enkele buurtwandelingen en een international design workshop week in de periode van 10 tem 14 februari 2020 wordt het einde voorzien in april 2020.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.