Trucks en schepen toeteren woensdag om zorgsector te steunen

Om steun te betuigen aan alle zorgverleners vraagt het Havenbedrijf om op 1 april om 12.00 uur te toeteren in de haven. Ook worden er witte lakens uit het raam gehangen van gebouwen en schepen. Het Havenbedrijf hoopt op navolging in de brede havencommunity: “Toeter mee in je schip, vrachtwagen of auto en hang een wit doek op in jouw havenbedrijf, op jouw schip of gewoon bij je thuis”, klinkt het.

Tijd voor een signaal
“Het idee circuleerde al een aantal dagen. Toen er steeds meer signalen kwamen uit de havengemeenschap dat men een gebaar wilde stellen, hebben we doorgepakt. Ook de andere havens doen mee”, zegt Rob Smeets, directeur Operaties van het Havenbedrijf, een van de bedenkers van de actie. Smeets’ Zeebrugse collega, Afdelingshoofd Nautische Afdeling Peter Degroote, deelt alvast de oproep.

De Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV zet mee de schouders onder de actie en vraagt aan haar leden dat ook hun schepen op woensdagmiddag van zich laten horen.
Ongetwijfeld doen ook bedrijven in de omgeving van het Dokske te Merksem hieraan mee.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.