Recyclageparken stad komen naar bewoner thuis

Stad Antwerpen zal haar 8 recyclageparken nog niet heropenen. In de plaats daarvan breidt de stad haar dienstverlening aan de bewoners uit vanaf maandag 6 april tot het einde van de beperkende maatregelen rond het coronavirus.

Om de medewerkers van de recyclageparken en de bezoekers te beschermen werd beslist om de parken niet te heropenen.

Schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau: “Heel wat bewoners hebben de afgelopen dagen thuis geklust en willen graag overbodige spullen wegbrengen. Gelet op de coronamaatregelen willen we daarbij lange wachtrijen vermijden. Die leiden immers tot groepsgesprekken die nu niet wenselijk zijn en uitzonderlijk zelfs tot agressie tegen ons personeel. Om hen te beschermen, maar ook om onze bewoners maximaal te ondersteunen om thuis te blijven, beslisten we om een service aan te bieden waarbij het recyclagepark naar de bewoners komt.”

Vanaf maandag 6 april start de stad daarom met twee nieuwe initiatieven:

  • Op afspraak kan steenpuin en brandbaar grofvuil opgehaald worden aan huis. Voor brandbaar grofvuil kan dat tegen verminderd tarief van 10 eurocent per kilo (in plaats van de vroegere 30 cent). Steenpuin wordt gratis opgehaald tot maximaal 1 kubieke meter. Bewoners kunnen hiervoor telefonisch een afspraak maken via het stedelijk contactcenter 03 22 11 333 (maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur).
  • Ook snoeiafval wordt opgehaald. Dit mag samen met het GFT op het moment van de wekelijkse huisvuilophaling worden aangeboden. Hiervoor is dus geen afspraak nodig. De stad vraagt haar bewoners wel om dit snoeiafval compact en samengebonden aan te bieden.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.