Aantal recyclageparken vanaf 6 mei terug open op afspraak

Vier Antwerpse recyclageparken openen vanaf woensdag 6 mei terug de deuren. Een bezoek kan enkel na het maken van een afspraak.

De recyclageparken van Deurne, Linkeroever, Luchtbal en Wilrijk openen vanaf woensdag 6 mei terug de deuren. Antwerpenaren kunnen er enkel terecht als ze vooraf een afspraak maken.

Met de heropening vervallen vanaf maandag 4 mei de uitzonderlijke maatregelen van:

  • gratis ophaling aan huis van steenpuin
  • het verlaagde tarief voor ophaling aan huis van grofvuil en
  • het aan huis ophalen van snoeihout.

De tot dan gemaakte afspraken worden wel nog uitgevoerd, aan de daarbij afgesproken voorwaarden.

Schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau: “De recyclageparken starten we voorzichtig opnieuw op en die werking zal stelselmatig uitgebouwd worden. Het kernwoord blijft daarbij ‘veiligheid’. We werken exclusief op afspraak, maximaal twee inzittenden per wagen. ‘Eens langskomen’ heeft geen enkele zin. U zal teruggestuurd worden. Daar zijn geen uitzonderingen op mogelijk. We vragen ook uitdrukkelijk om onze medewerkers te respecteren en afstand te houden. De regels niet naleven brengt onze mensen in gevaar en zal niet ongestraft blijven. Er wordt steeds klacht ingediend. De voorbije weken zijn onze mensen bij Antwerpenaars aan huis gekomen. Op die manier hebben we de hoogste nood kunnen lenigen zonder dat er chaos ontstond en mensen te dicht bij elkaar kwamen. Die dienstverlening wordt stelselmatig opgedreven tot de reguliere werking, wanneer dat mogelijk is”

Er wordt een beperkt aantal wagens per keer toegelaten, het bezoek wordt kort gehouden en beperkt tot maximum 20 minuten. Tijdens het wachten moeten bezoekers in de wagen blijven en betaling ter plaatse is niet mogelijk, de factuur wordt opgestuurd zonder administratieve kosten.

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een bezoek aan het recyclagepark kan vanaf woensdag 29 april via www.antwerpen.be/recyclageparken. Na het boeken volgt een bevestigingsmail en -sms. Bij het geplande bezoek moet men zijn identiteitskaart meenemen en het reservatienummer op een blad achter de voorruit plaatsen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.