Heraanleg Catershoflaan – Workshops

District Merksem legt in samenwerking met Aquafin de Catershoflaan  opnieuw aan. De eerste ideeën van de bewoners werden vertaald in 3 basisconcepten.  Deze stelt men graag aan u voor via een digitaal infomoment met workshop want ook in deze Coronatijd wilt men u informeren en uw mening kennen. In een volgende fase wordt een concept uitgewerkt tot een voorontwerp.

In januari hebben een aantal bewoners  en kinderen een eerste maal samen gewerkt aan een mogelijke invulling van de nieuwe straat. Uit de ideeën van de bewoners en kinderen konden 3 verschillende concepten worden gehaald. Zodra er een voorkeur is uitgesproken voor een concept kan dit uitgewerkt worden tot voorontwerp. In een laatste fase wordt dit voorontwerp verfijnd tot definitief ontwerp.

Ook wilt men nu al meegeven dat de gezondheid van de bomen in de Catershoflaan grondig werd nagekeken. Door onder andere slechte groeiomstandigheden bevinden het grootste deel van de bomen zich in een matige toestand met een lage levensverwachting. De afgelopen jaren dienden er dan ook meerdere bomen gerooid te worden. Momenteel zijn er verschillende bomen zeer slecht aan toe. In alle 3 de basisconcepten zullen de bestaande bomen gerooid worden en wordt een nieuwe groenstructuur voorzien.

Men toont u graag de 3 basisconcepten en wilt samen met u een concept kiezen dat verder wordt uitgewerkt. U vindt de 3 basisconcepten met daarbij een korte omschrijving en een 3D-afbeelding op de website.

Door het coronavirus is het niet mogelijk om dit te doen tijdens een fysieke bijeenkomst. Daarom organiseert men een digitaal infomoment en een digitale workshop. Tijdens het digitaal infomoment stelt men u de 3 concepten voor. In de daaropvolgende digitale workshop worden de 3 concepten in detail besproken. U kan dan vragen stellen, feedback en input geven. Op het einde van de workshop kan u uw voorkeur voor een concept uitspreken. Uw voorkeurstem zal meegenomen worden als onderdeel van de besluitvorming.

Indien u wenst deel te nemen moet u apart voor het infomoment en de workshop inschrijven door twee mails te versturen of via bijgevoegde link!

Infomoment – voorstelling 3 basisconcepten
Donderdag 18 juni – 19u – 20u

Voor dit infomoment dient u zich vooraf in te schrijven. Dit kan tot 17 juni 2020 door uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres te bezorgen aan wijkoverleg.merksem@antwerpen.be of via het inschrijvingsformulier. De inschrijving is noodzakelijk, vermits u een half uur voor aanvang een mail ontvangt met daarin de link en wachtwoord voor het infomoment.
Tijdens dit infomoment krijgt u enkel een toelichting over de drie concepten.

Workshop – bespreking 3 basisconcepten en keuze 1 concept
Dinsdag 23 juni om 14u – 16u – 19u – 20.15u  
Het district organiseert vier sessies. U kiest zelf voor welke sessie u inschrijft. Indien één van de sessies volzet is of bij onvoldoende inschrijvingen, zal men een andere sessie aan u voorstellen.

Voor deze workshop dient u zich vooraf in te schrijven. Dit kan tot 21 juni 2020 door uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres te bezorgen aan wijkoverleg.merksem@antwerpen.be of via het inschrijvingsformulier. De inschrijving is noodzakelijk, vermits u een half uur voor aanvang een mail ontvangt met daarin de link en wachtwoord voor de workshop.

Workshop voor kinderen vanaf 7 jaar die creatief willen meewerken aan een nieuwe Catershoflaan
Maandag 22 juni om 16.30u
Voor deze workshop dient u zich vooraf in te schrijven. Dit kan tot 19 juni door uw naam, adres, leeftijd, telefoonnummer en mailadres te bezorgen aan wijkoverleg.merksem@antwerpen.be.  De inschrijving is noodzakelijk, vermits u een half uur voor aanvang een mail ontvangt met daarin de link en wachtwoord voor de workshop. Let op: deze workshop gaat enkel door indien er voldoende kinderen zijn die deelnemen.

Indien u niet kan of wenst deel te nemen aan de workshop, geef dan zeker voor 24 juni 2020 uw vragen of opmerkingen over de drie concepten door  via mailadres wijkoverleg.merksem@antwerpen of  via telefoon 03 338.72.49 of 03 338.72.54.

U kan uw voorkeur voor het verder uitwerken van een concept op verschillende manieren uitspreken. Indien u deelneemt aan de workshop kan dit tijdens de workshop. Indien u niet deelneemt kan dit digitaal. Uw voorkeur moet ten laatste op 25 juni aan de werkgroep doorgegeven zijn.

Voor meer informatie kan u terecht bij Evi Marblie of Son Van den Broek, wijkoverleg Merksem, tel 03 338 72 49, e-mail: wijkoverleg.merksem@antwerpen.be.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.