Kent u een plek die men kan “ontharden”?

Merksem wil samen met de stad haar straten zo aangenaam mogelijk maken en kiest ervoor om extra ruimte te creëren voor groen en water. Daarom wordt er geld vrij gemaakt om projecten rond ontharding te realiseren onder de noemer “Antwerpen Breekt Uit”. Ken jij een plek in Merksem die hiervoor in aanmerking komt? Bezorg dan jouw “quick win” voor 15 augustus 2020.

Ontharden betekent een onnodig verharde oppervlakte in een straat, zoals bijvoorbeeld een stuk plein of een stuk verharde weg, vervangen door een groene oppervlak dat water doorlaat. Grijze stenen worden groene vakken met bijvoorbeeld een boom, struiken of bloemen. Men gaat op zoek naar “quick wins”: snel uitvoerbare maatregelen die op korte termijn voordelen bieden. Want een oppervlakte in de straat vergroenen, zorgt niet alleen voor meer woonkwaliteit maar biedt ook antwoorden op uitdagingen zoals, droge zomers, hittestress en wateroverlast door hevige regen.

Een quick win ontharding moet:

  • op korte termijn (<1 jaar) uitvoerbaar zijn
  • over een minimale totale oppervlakte van 30m² per straat/plein/park gaan met een
  • minimaal aaneengesloten oppervlakte van minimaal 10m².

De dienst wijkoverleg verzamelt zoveel mogelijk plekken in Merksem die hiervoor mogelijk in aanmerking komen. Ken jij een plek in Merksem die voor een quick win geschikt is? Bezorg jouw keuze van plek voor 15 augustus via mail naar wijkoverleg.merksem@antwerpen.be. Een foto van deze plek bijvoegen mag!

De stad en het district bekijken dan samen welke plekken effectief in aanmerking kunnen komen voor een “quick win” in het kader van “Antwerpen Breekt Uit”.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.