OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – EHC Doornik 32 – 26

Na de lange Corona onderbreking en een verstoorde voorbereiding omwille van dezelfde reden komen de jongens van Piotr Konitz sterk voor de dag.

Simon Van Den Bergh, let op die naam ga je nog tegenkomen, schiet het eerste competitiedoelpunt op de tabellen. Rosier hing de bordjes in evenwicht maar Mikolaj Borowczyk wou zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Merksem absoluut winnen hij dirigeerde Merksem en startte met een hattrick. Na 5 minuten stond er dan ook 4 – 1 te blinken. Slaven Barbaric diepte na 10 minuten de kloof nog wat verder uit 7 – 2. Moet het nog gezegd dat ook Jarno Vinckevleugel liet zien waarom hij de onbetwiste nummer 1 is bij Merksem. Na 20 minuten bij 10 – 5 werd youngster Robbie Jacobs die nochtans een schitterend debuut als basisspeler maakte bij Merksem, een rode kaart aangesmeerd door de ervaren rotten van Doornik. Maar niet geklaagd Merksem bleef lekker handballen en het ene doelpunt oogde al mooier dan het andere. Zo gingen we rusten met een 14 – 10 voorsprong.

Ook in de tweede helft gingen onze jongens verder op hun elan dit resulteerde in 19 – 13. Slaven Barbaric dirigeerde in verdediging zijn jonge ploeggenoten naar een sterke prestatie. Doornik wist van geen hout pijlen te maken en probeerde het nu met mandekking op Mikolaj Borowczyk. Geen probleem voor het huidige Merksem Simon Van Den Bergh nam de dirigeerstok over en Zaïd Allaf zorgde voor de doelpunten. Tussen de plooien door liet ook Ruben Pilate zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Doornik kwam geen doelpunt korter 22 – 16 en nog een kwartier te spelen. Jarno Vinckevleugel dacht het nog even spannend te maken en pakte een 2 minuten straftijd. Doornik dacht even vlug de kloof te kunnen dichten, maar Simon Van Den Bergh ontpopte zich nu ook als stevig sluitstuk achter een secure verdediging. Timo Luypaert zorgde 5 minuten voor tijd voor de maximale voorsprong 29 – 21. Een dubbele tijdstraf en dus met 4 tegen 6 moesten we even naar adem happen 29 – 25 met nog 2 minuten op de klok. Onze volgende youngster Wout Vinckevleugel, inderdaad broer van, kreeg nu speeltijd en bedankte hiervoor met een doelpunt. Simon Van Den Bergh bekroonde zijn super wedstrijd en zette de eindstand 32 – 26 op het scorebord.
Als nu ook Jeroen Driesen volledig hersteld is gaan we met Merksem Handbal leuke tijden tegemoet. Ook Laurel Ntibashirakandi is na een seizoen vol blessure leed op de weg terug.

Merksem: Zaïd Allaf 7, Mikolaj Borowczyk 6, Simon Van Den Bergh 5, Slaven Barbaric 4, Laurel Ntibashirakandi 4, Timo Luypaert 3, Ruben Pilate 2, Wout Vinckevleugel 1.
Doornik: Rosier 9, Mwamba 4, Mayet-Voglaire-Dewasme-Deveny 2, Beghin-Debouvries-Huart-Pavard-Winberg 1.

Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.