Holcim-betoncentrales Brussel en Merksem krijgen CSC-keurmerk

Afgelopen zomer kregen de Holcim-betoncentrales van Brussel en Merksem het CSC-keurmerk. Dit betekent dat alle schakels in de keten een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Beide betoncentrales voldoen aan de strenge economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke eisen alsook aan de eisen inzake de herkomst van de grondstoffen en de productiewijze.

De Concrete Sustainability Council (CSC) werd in de schoot van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) opgericht met als doel een certificatiesysteem uit te werken gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, specifiek voor bedrijven in de beton-, cement- en granulatensector.

Dit systeem geeft inzicht in de mate waarin bedrijven op een ecologische, sociale en economisch verantwoorde manier werken. Deze internationale organisatie wordt gesteund door tal van ngo’s en milieubewegingen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.