Plaatselijke asfalteringswerken Lambrechtshoekenlaan

Het wegdek en de greppel in de Lambrechtshoekenlaan worden plaatselijk hersteld. Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer op woensdag 28 oktober met de werken. De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd en duren tot zaterdag 7 november.

Werken en hinder
In de Lambrechtshoekenlaan worden de toplaag asfalt en de greppel plaatselijk hersteld. De aannemer werkt in verschillende fasen.

Fase 1 – 28 oktober tot 3 november
Tijdens fase 1 vernieuwt de aannemer de greppel in de parkeerstrook aan de oneven zijde, tussen de Korenstraat en de Pallieterstraat. Als de weersomstandigheden het toelaten, starten de werken op woensdag 28 oktober. De werken duren tot dinsdag 3 november. De parkeerstrook langs de huizenkant en de inritten zijn tijdens de werken niet bereikbaar. De rijbaan, het fiets- en het voetpad blijven toegankelijk tijdens de werken.

Fase 2 – 3 tot 5 november
Tijdens fase 2 vernieuwt de aannemer de toplaag asfalt op de Lambrechtshoekenlaan aan de oneven zijde vanaf de Korenstraat (inclusief kruispunt) tot aan de Pallieterstraat (exclusief kruispunt). Als de weersomstandigheden het toelaten, starten de werken op dinsdag 3 november. De werken duren tot donderdag 5 november. Tijdens de werken zijn de rijbaan en parkeerstroken, zowel aan de middenberm als aan de huizenkant, tussen de Korenstraat en de Pallieterstraat niet bereikbaar. Ook de inritten zijn niet bereikbaar. Het fiets- en het voetpad blijven toegankelijk. Plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Jozef Buerbaumstraat. Doorgaand verkeer richting Groenendaallaan wordt omgeleid via de Noorderlaan en via de Bredabaan. De oneven zijde van de Lambrechtshoekenlaan tussen de Korenstraat en de Graanstraat wordt tijdelijk dubbelrichting. Om keren mogelijk te maken geldt een tijdelijk parkeerverbod tussen de Korenstraat en de Graanstraat aan de zijde van de huizen. De Korenstraat loopt dood op de werf en wordt tijdens de werken tijdelijk dubbelrichting.

Fase 3 – 5 tot 7 november
Tijdens fase 3 voert de aannemer diverse herstellingen uit aan de even zijde van de Lambrechtshoekenlaan, ter hoogte van huisnummers 88, 162-182 en tussen nummer 314 en het kruispunt met de Maantjessteenweg (exclusief kruispunt). Als de weersomstandigheden het toelaten, starten de werken op donderdag 5 november. De werken duren tot zaterdag 7 november. Ter hoogte van de werken aan huisnummer 88 en 162-182 blijven de rijbaan, het fiets- en het voetpad toegankelijk. De parkeerstrook aan de huizenkant en de inritten zijn niet bereikbaar. Ter hoogte van de werken tussen nummer 314 en het kruispunt met de Maantjessteenweg zijn de rijbaan en de inritten niet bereikbaar. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Ryenlanddreef en de Laarsebaan. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Noorderlaan of de Groenendaallaan en Bredabaan. Het voet- en het fietspad blijven bereikbaar.

Indien de werken niet kunnen worden uitgevoerd omwille van slechte weersomstandigheden worden ze op een later tijdstip uitgevoerd. Bij het vernieuwen van de toplaag asfalt moet de belijning op de rijbaan opnieuw uitgevoerd worden. Vermits deze werken weersgevoelig zijn, is hiervoor geen concrete timing bekend.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.