Derde deel Theunisbrug in opbouw

De werfzone van de Theunisbrug verandert in sneltempo. De keermuren en fundering van de oude brug verdwenen, damplanken gingen de grond in en werden stevig verankerd, nieuwe funderingspalen zijn geboord en betonnen funderingszolen gestort.

Momenteel bouwt de aannemer de brugpijlers op, aan elke zijde van het kanaal twee betonnen kolossen die het laatste deel van de nieuwe Theunisbrug zullen dragen. Tegelijkertijd starten we binnenkort met de vernieuwing van de tramsporen op het zuidelijke deel van de aanloophelling, ter hoogte van het Sportpaleis.

Ook op het montageterrein langs Candico is niet stilgezeten. Het stalen brugdek is al bijna volledig afgewerkt. Er moeten nog enkele laatste las- en schilderwerken gebeuren en dan is het brugdek klaar om in één geheel op zijn plek gereden te worden.

Afbraak oude Carrettebrug start op 26 oktober
Aan de kant van Merksem loopt de aanloophelling van de Theunisbrug over de Carrettestraat. Aangezien we de brug over het kanaal verhogen, moeten we ook de Carrettebrug mee aanpakken. Het eerste deel is vorig jaar al vernieuwd, samen met de bouw van de nieuwe wegbrug en trambrug waar het verkeer nu overheen rijdt.

Vanaf 26 oktober breken we het resterende deel van de oude Carrettebrug en de bijhorende landhoofden af. Op dit deel van de oude brug rijdt vandaag al geen verkeer meer. Onder de brug, op de Carretestraat zelf, rijdt nu wel nog verkeer. Dat verkeer kan vanaf 26 oktober via de Vaartkaai omrijden.

Voortgang werken Duvelsplein
Het kruispunt van de Min. Delbekelaan met de Frans de L’Arbrelaan ging deze zomer op de schop. In de eerste fase zijn de rioleringswerken ondertussen afgerond en werkt de aannemer verder aan de nieuwe wegopbouw. De fundering is zo goed als klaar en volgende week starten we met de aanleg van de nieuwe sporen. Aansluitend volgt de opbouw van de nieuwe rijstroken richting Deurne, het fietspad en de tramperrons. De westelijke zijde van het kruispunt zal naar verwachting eind januari 2021 klaar zijn, waarna de werken naar de andere zijde verschuiven.

Bron De Vlaamse Waterweg

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.