Verkeerswissel naar zuidelijke weghelft Merksemsebaan

Eén rijstrook in elke richting op de Merksemsebaan – Alle bewegingen op het kruispunt met Deurnesteenweg zijn mogelijk

Vanaf vandaag, maandag 18 januari, wijzigt de verkeerssituatie op de N120 Merksemsebaan. Je rijdt vanaf dan op de vernieuwde zuidelijke weghelft tussen de Deurnesteenweg en de grens met stad Antwerpen. Verkeer krijgt er tijdelijk een plaats op één rijstrook per richting terwijl we werken aan de noordelijke weghelft. Aan de andere zijde van het kruispunt (ten oosten van de Deurnesteenweg) werken we vermoedelijk nog tot april aan de zijde van Desco. Hier rijd je zolang nog aan de noordzijde voorbij de werfzone.

Vanaf maandag 18 januari gelden volgende verkeersprincipes:

(c) wegenenverkeer.be

Voetgangers en fietsers:

  • Je wandelt en fietst in beide richtingen aan één zijde van de weg: tussen gemeentegrens Antwerpen en Deurnesteenweg aan de zuidzijde, tussen de Deurnesteenweg en de Bijkhoevelaan aan de noordzijde.
  • Op het kruispunt met de Deurnesteenweg maak je de oversteek binnen de verkeerslichtenregeling.
  • Ook aan de Bijkhoevelaan en Industrielaan zijn er oversteekplaatsen met verkeerslichten.
  • Fietsers van en naar Deurne maken gebruik van het fietspad op het nieuwe deel van de Deurnesteenweg.

Gemotoriseerd verkeer:

  • Autobestuurders rijden nog steeds op één rijstrook in elke richting. Tussen gemeentegrens Antwerpen en de Deurnesteenweg rijd je op de nieuwe rijweg aan de zuidzijde, vanaf de Deurnesteenweg tot voorbij de Bijkhoevelaan rijd je aan de noordzijde.
  • Aan het kruispunt met de Deurnesteenweg maakt gemotoriseerd verkeer een S-beweging (chicane) van de ene weghelft naar de andere. Daarbij blijven alle verkeersbewegingen op het kruispunt wel mogelijk.
  • De Deurnesteenweg is dus weer volledig toegankelijk. Verkeer kan via het kruispunt naar Deurne of Schoten rijden.

Lokaal autoverkeer:

  • Lokaal verkeer kan de zuidelijke Deurnesteenweg bereiken op de gekende manier, zowel vanaf de Merksemsebaan als vanuit Deurne. Handelszaken Desco, Quick en de carwash zijn zo vlot bereikbaar.

Volgende verkeerswissel in voorjaar 2021
Vanaf volgende week werkt men tussen de grens met Antwerpen en de Deurnesteenweg aan de noordzijde van de Merksemsebaan. Ook hier vernieuwt men de rijweg en legt men een nieuw fietspad aan. Ter hoogte van het pas aangelegde tracé van de Deurnesteenweg vervolledigt men dit nieuwe kruispunt. Verkeer rijdt in de toekomst via dit kruispunt van en naar de nieuwe Hoogmolenbrug.

In de loop van het voorjaar voorziet men een volgende verkeerswissel. Dan is ook de overige weginfrastructuur aan de zuidzijde van de Merksemsebaan klaar (tot voorbij het kruispunt met de Bijkhoevelaan). Als alles volgens planning loopt, bevinden de werken zich in de loop van april over de volledige lengte van de projectzone aan de noordzijde van de weg. Alle verkeer rijdt dan op de nieuwe weginfrastructuur aan de zuidzijde.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.