112 nieuws Merksem

Controles op zwartwerk brengt uitbuiting aan het licht

Het wijkteam van Merksem ging dit weekend op pas met een inspecteur van de RSZ. Er werden instellingen gecontroleerd op mogelijk zwartwerk. Op de Bredabaan werd in een eetgelegenheid een ruitenwasser gecontroleerd. Hij bleek illegaal in ons land en werkte in het zwart. Hij kreeg amper betaald voor zijn werk. In de zaak bleken nog twee medewerkers in het zwart te werken. Eén van hen bleek al vier maanden niet betaald te zijn voor zijn werk. De zaak bleek ook niet in orde met de registratie van de inkomsten en er zal nog een controle volgen inzake voedselhygiëne. Er waren ook aanwijzingen dat de illegale zwartwerkers gehuisvest werden door de uitbater van de zaak. Er wordt onderzocht of hij zich schuldig maakt uitbuiting en mensenhandel. Bovendien pleegde hij ook een inbreuk op de taalwetgeving.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.