112 nieuws Merksem

Achtervolging na schot met alarmpistool

Maandagavond werd een interventiepatrouille aangestuurd naar de Lange Bremstraat naar aanleiding van bedreigingen geuit door een broer aan zijn zus. Nadat de inspecteurs de zus te woord hadden gestaan hoorden ze bij het verlaten van de woning een luide knal. Meteen erna zagen ze een wagen aan hoge snelheid wegrijden. Aanvankelijk probeerden de inspecteurs de doorgang te blokkeren in de straat om het voertuig tegen te houden, maar de bestuurder reed via het grasveld en de stoep om het dienstvoertuig heen om te vluchten.

Er startte een achtervolging doorheen Merksem. Hierbij nam het vluchtende voertuig geweldige risico’s en bracht het verschillende andere weggebruikers in gevaar. Op een bepaald moment doofde de bestuurder de lichten van zijn voertuig om het werk van de politie te bemoeilijken. Ook reed hij op de Maantjessteenweg over de grasberm en tegen de richting door het rode licht. Ook op de Ringlaan reed hij aan snelheden boven de 100 kilometer per uur door het rode licht. In de Annunciatenstraat leek het voertuig zich klem te rijden ter hoogte van de paaltjes. De bestuurder reed echter achteruit in op het achtervolgende politievoertuig. Door de klap werd ruimte gecreëerd waarop de verdachte verder vluchtte richting Jaak De Boeckstraat om nadien tegen de richting de Van Aertselaerstraat in te rijden.

De achtervolging ging verder in het Runcvoortpark. De bestuurder ontweek de geplaatste betonblokken en reed via het gras het park in. In het park werden snelheden boven de 60 kilometer per uur gehaald. Bezoekers van het park moesten wegspringen om een aanrijding te vermijden. Uiteindelijk reed hij een paaltje omver om het park te kunnen verlaten ter hoogte van de Nieuwdreef. In de Constant De Jongstraat had de politie de straat afgesloten om de man te kunnen vatten. Opnieuw reed de man via de stoep langs de politie en zette hij zijn vlucht verder. Toen de man de Van Roiestraat probeerde in te draaien vanuit de Terlindenhofstraat, ramde hij het politievoertuig en kwam hij in aanrijding met een fietsenstalling. Het voertuig stond geblokkeerd, maar opnieuw reed de man achteruit om zo het dienstvoertuig te rammen. Hierbij raakte een inspecteur gewond aan de rug. De vlucht eindigde uiteindelijk op het Sint-Franciscusplein, kant Weggestraat.

De politie moest uiteindelijk zelf de man van achter het stuur sleuren en de sleutel uit het contact halen. De man zelf werd overmeesterd en gearresteerd. Hij legde een positieve ademtest af. In zijn wagen werd een alarmpistool gevonden, dat vermoedelijk de knal verklaart. Er werd ook een wapenstok aangetroffen. De man (54) bleek al gekend voor feiten van bedreigingen en agressie. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn wagen was niet meer rijvaardig en ook het dienstvoertuig van de politie moest getakeld worden. De gekwetste inspecteur werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.