Merksemnaren ontdekken verhalen uit hun buurt via foto- en podcastwandeling ‘Talk of the Town’

Van 29 mei tot en met 3 juli kunnen Merksemnaren via de foto- en podcastwandeling ‘Talk of the Town’ verhalen uit hun buurt ontdekken. 20 Merksemnaren vertellen wat de wijk waar ze wonen voor hen betekent, wat hun favoriete plek is en welke bijzondere herinneringen ze maakten in Merksem. Kortom, wat er in Merksem voor zorgt dat ze zich er thuis voelen.

Fotograaf Artino maakte portretten van de vertellers, die op grote panelen langs de route worden getoond. De verhalen zelf werden in een podcast gegoten. Geïnteresseerde wandelaars kunnen de route via de izi-TRAVEL-app volgen door de QR-code op één van de panelen te scannen. De wandeling start in het Bouckenborghpark, is volledig gratis en rolstoeltoegankelijk.

Wie op 29 mei wandelt wordt onderweg op verschillende locaties verrast door artistieke intermezzo’s.

“Met Talk of the Town Merksem willen we de buurtbewoners dichter bij elkaar brengen, ervoor zorgen dat ze elkaar leren kennen. Verhalen vertellen is hier hét ultieme bindmiddel voor verbinding en ontmoeting tussen de Merksemnaren. De verhalenroute is een mooie combinatie van verschillende artistieke disciplines: vertellende portretten en beeldende podcasts. Dat maakt het project zo bijzonder en toch herkenbaar”, aldus Laura Greffe van Curieus.

Meer info over het event is te vinden op www.merksem.be/zomer en de Facebook-eventpagina Talk of the Town Merksem.

Voor Talk of the Town sloegen verschillende Merksemse organisaties de handen in elkaar: Curieus, District Merksem, City Pirates, Jongerencentrum Bouckenborgh, Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok en Kras Merksem.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.