Start werken openbaar domein Runcvoorthof

Nu het einde van de renovatiewerken aan het Runcvoorthof stilaan in zicht komt, is het tijd om ook de omgeving errond aan te pakken. De aannemer start op maandag 31 mei met de heraanleg van het openbaar domein rond het Runcvoorthof. De werken zijn gepland in verschillende fasen.

Fase 1: voorbereidende werken

De aannemer start met de voorbereidende werken vanaf 31 mei 2021. Hij plaatst de werfinrichting en de nodige signalisatie. In het doodlopende gedeelte van de Terlindenhofstraat geldt een parkeerverbod. De straat is vanaf dan niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Er is wel een doorgang voorzien voor voetgangers en fietsers (te voet, met de fiets aan de hand).

In het park rondom het kasteel wordt eveneens een werfzone ingericht. Hier starten de opbraakwerken van de historische kasseien. Deze worden gestockeerd en in een latere fase hergebruikt. Het park blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Fase 2: rioleringswerken

De rioleringswerken starten op maandag 7 juni en zijn gepland tot het bouwverlof in juli. Het doodlopende deel van de straat blijft ontoegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Er is een doorgang voorzien voor voetgangers en fietsers (te voet, met de fiets aan de hand).

Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 18 juni wordt er ook gewerkt op het kruispunt van de Terlindenhofstraat en het doodlopende deel van de straat. Hierbij is het kruispunt dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding loopt via Bredabaan. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone wel passeren.

Fase 3: heraanleg openbaar domein rond Runcvoorthof, in het park

Begin augustus start de aannemer met de omgevingswerken. In deze fase blijft het doodlopende deel van de straat ontoegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De straat zal worden gebruikt als werftoegang en voor stockage van materiaal. Er is een doorgang voorzien voor voetgangers en fietsers (te voet, met de fiets aan de hand). Het Runcvoortpark blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Fase 4: heraanleg doodlopende gedeelte van Terlindenhofstraat naar het park

De werken in fase 4 zijn gepland in het najaar. Het doodlopende deel van de straat blijft ontoegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Er is een doorgang voorzien voor voetgangers en fietsers (te voet, met de fiets aan de hand).

Het einde van de werken is voorzien einde 2021.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.