112 nieuws Merksem

Grote controleactie in Merksem

Het wijkteam van Merksem, de mobiele eenheid, de verkeerspolitie en het verkeersondersteuningsteam organiseerden woensdag samen met controleurs van de Vlaamse belastingsdienst, de RSZ en de sociale inspectie een grote controleactie op de Bredaan ter hoogte van de P&R in Merksem. De aandacht ging onder meer uit naar bestelwagens van koerierbedrijven.

Er werd voor maar liefst 25 368 euro aan achterstallige belastingen geïnd. Eén wagen werd getakeld omdat de bestuurder meer dan 7 000 euro in het rood stond.

In een werfcamionette werden 3 illegale mannen aangetroffen die werkten voor een aannemer. Twee van hen waren in het bezit van valse documenten. De 3 werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Hun werkomstandigheden worden door de politie verder onderzocht. In het voertuig werd ook nog een geseinde nummerplaat aangetroffen.

Verder werden nog 2 niet-verzekerde voertuigen in beslag genomen. 1 technische keuring was al meer dan een jaar vervallen. 6 ladingen van vrachtwagens waren onveilig gezekerd en 2 anderen waren overladen.

Er werden ook verschillende zwartwerkers betrapt, waaronder zelfs een gepensioneerde.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.