Oprittencomplex Merksem richting Nederland dicht voor 10 jaar vanaf 18 oktober

Op maandag 25 oktober starten de Oosterweelwerken langs de R1 in Merksem. Tussen Groenendaallaan en Masurebrug worden de bermen bouwklaar gemaakt. De aannemer zal de bomen en het struikgewas kappen, werftoegangen aanleggen en werfinrichting plaatsen. Met de start van de werken wijzigt ook de verkeerssituatie in deze zone. Zo sluiten de opritten richting Nederland van het complex Merksem voor een periode van 10 jaar en wordt het aantal rijstroken op de Masurebrug gehalveerd.

Opritten richting Nederland dicht op Groenendaallaan

Op maandag 25 oktober starten de kapwerken in de bermen langs de R1. Eén week vroeger op maandag 18 oktober sluiten beide opritten richting Nederland van het complex Merksem. Dit betekent dat je op de Groenendaallaan de Ring niet meer op kunt richting Stabroek (A12) of Kleine Bareel (E19). Je volgt een omleiding via de Noorderlaan naar het complex Ekeren. Hier kan je de snelweg op naar E19 en A12. De sluiting gaat in op maandag 18 oktober voor een periode van 10 jaar.

(c) oosterweelverbinding.be

Aantal rijstroken op Masurebrug halveert

Aan beide zijden van de Burgemeester Jozef Masurebrug komen belangrijke werftoegangen. Om gevaarlijke kruisingen tussen het gewone verkeer en het werfverkeer te vermijden, wijzigt de verkeersituatie op de brug tussen het kruispunt Wulpstraat/Victor Govaerslaan en het kruispunt Vancouverstraat/Havanastraat. Fietsers rijden hier vanaf 25 oktober op een dubbelrichtingspad, het verkeer op 1 rijstrook in elke richting en het werfverkeer op een afzonderlijke, afgescheiden rijstrook. De nieuwe verkeerssituatie geldt tot 2030.

(c) oosterweelverbinding.be

Geen pechstrook op R1

Om veiligheidsredenen is er op de R1 richting Nederland tussen Groenendaallaan en Masurebrug geen pechstrook ter beschikking. De aannemer voorziet elke 500 m een pechhaven.

De kapwerken langs de R1 duren 6 weken. Aansluitend voet de aannemer rioleringswerken uit langs de R1 en start hij met het plaatsen van tijdelijke geluidsschermen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.