112 nieuws Merksem

Vermoedelijke dieven gearresteerd

Tijdens een controle in Merksem heeft het wijkteam twee vermoedelijke dieven gevat. De twee heren waren in het bezit van twee Belgische bankkaarten, 1 Nederlandse bankkaart en vier betaalkaarten van een bekende Nederlandse webwinkel. Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord kon achterhalen dat de bankkaarten eerder in de week uit een auto gestolen waren in Merksem. De eigenaar van de kaarten had trouwens nog niet de tijd gevonden om aangifte te doen, maar repte zich naar het kantoor om verhoord te worden. De verdachten hadden ook nog een ingepakte laptop bij waarvan de herkomst nog niet achterhaald kon worden. Tijdens een huiszoeking op de hotelkamer waar de verdachten verbleven, is nog een derde man aangetroffen en een aantal spullen waarvan de politie vermoedt dat ze afkomstig zijn van een diefstal. Het onderzoek is volop aan de gang.

Het wijkteam van Merksem en Luchtbal heeft zaterdag en zondag toezicht gehouden in de wijken. Ze ontdekten 11 gevallen van sluikstort die ondertussen door de stedelijke diensten zijn opgeruimd. Een voertuig reed rond met een vervallen keuringsbewijs. Een andere wagen reed met defecte verlichting. Maar liefst 50 bestuurders kregen een onmiddellijke inning omdat ze in een verboden of verkeerde richting reden. Twee personen hadden drugs op zak en kregen een onmiddellijke inning voorgesteld. De politie nam ook een voertuig in beslag omdat het niet verzekerd was. Tijdens het toezicht is ook een zwartwerker betrapt.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.