Molenlei enkelrichting

De Molenlei is sinds de zomer van 2020 ingericht als fietsstraat met markeringen en verkeersborden. Op de kenmerkende rode kleur die fietsstraten hebben, is het nog even wachten. Bij wijze van proef wordt in een deel van de straat vanaf februari 2022 eenrichtingsverkeer ingevoerd om te onderzoeken hoe het comfort van de fietsers kan verbeteren.

Er werd vastgesteld dat nog te veel (vracht)verkeer gebruik maakt van deze straat, in plaats van op het bovenliggend wegennetwerk te blijven. Om het gewenste comfort voor fietsers in de Molenlei te verbeteren, wordt om die reden bij wijze van proef vanaf februari 2022 eenrichtingsverkeer ingevoerd, uitgezonderd voor fietsers en speed pedelecs:

in het gedeelte, gelegen tussen het Victor Roosensplein en de Generaal Mahieustraat, met toegelaten rijrichting naar de Generaal Mahieustraat;
in het gedeelte, gelegen tussen de Eethuisstraat en de Generaal Mahieustraat, met toegelaten rijrichting naar de Generaal Mahieustraat.
Het gedeelte van de Molenlei, gelegen tussen de Bredabaan en het Victor Roosensplein, blijft toegankelijk in beide richtingen.

Het invoeren van deze proefopstelling is gepland in de loop van februari 2022. De nodige signalisatie zal hiervoor geplaatst worden. Deze proefopstelling wordt na 6 maanden geëvalueerd. Bij gunstig resultaat zal de wijziging definitief ingevoerd worden. Daarnaast worden dan nog een aantal infrastructurele maatregelen genomen om de fietsstraat te optimaliseren zoals het aanleggen van rode asfaltering.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.