Merksemnaren kunnen in maart bijenhotels en geveltonnen bestellen via het district

Merksem
25 juni 2022, 2:49
Meest helder
Meest helder
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 11 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
UV-Index: 0
zonsopgang: 5:28
zonsondergang: 22:02
Verwachting 25 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Stortbuien
Stortbuien
13°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 26 juni 2022
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
21°C
windsnelheid: 11 km/h ZZW
Windstoten: 25 km/h
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
14°C
windsnelheid: 4 km/h Z
Windstoten: 14 km/h
Verwachting 27 juni 2022
dag
Stortbuien
Stortbuien
21°C
windsnelheid: 4 km/h WZW
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
12°C
windsnelheid: 7 km/h ZW
Windstoten: 22 km/h
Verwachting 28 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
22°C
windsnelheid: 7 km/h ZZW
Windstoten: 14 km/h
nacht
Helder
Helder
13°C
windsnelheid: 4 km/h OZO
Windstoten: 11 km/h
Verwachting 29 juni 2022
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
25°C
windsnelheid: 4 km/h ZO
Windstoten: 18 km/h
nacht
Meest helder
Meest helder
16°C
windsnelheid: 4 km/h ONO
Windstoten: 18 km/h
 

Archieven

De klimaatverandering wordt ook bij ons voelbaar en om Merksem toekomstbestendig te maken worden inwoners aangespoord om te ontharden, te vergroenen en te verblauwen. Naast het tegengaan van wateroverlast is een groene straat vooral ook fijn voor de bewoners zelf. Planten en bloemen houden straten koel door verdamping en bomen zorgen voor aangename schaduw op hete dagen.

Daarom werkte het district 3 nieuwe initiatieven uit waar Merksemnaren vanaf 1 maart 2022 gebruik van kunnen maken. De geveltonnen en bijenhotels kunnen voorlopig enkel in maart 2022 worden besteld. Een aanvraag voor een groenslinger kan het hele jaar door.

Bijenhotel: bijen zijn geen bijzaak

Insecten en bijen zorgen voor de bestuiving van bomen, bloemen en planten en vormen dus een onmisbare schakel in onze voedselketen. Bijenhotels bieden bijen een veilige plaats om eitjes te leggen en dragen dus bij aan de groei van de bijenpopulatie. Merksemnaren kunnen via het district een bijenhotel bestellen tegen een sterk verminderde prijs.

Gevelton: elke druppel telt

Een tweede mogelijkheid is de aankoop van een gevelton met flinke korting, om steeds hemelwater binnen handbereik te hebben voor het begieten van geveltuintjes, boomspiegels en bloempotten. Goed voor het milieu én de portemonnee!

Groenslinger: verbinding tussen overburen

Overburen die hun woningen willen verbinden met een groenslinger kunnen hiervoor een aanvraag doen. Het district geeft advies, zorgt voor de verticale en horizontale bekabeling en het onderhoud boven de hoogte van 4 meter. Groenslingers zijn niet alleen mooi om te zien, ze werken ook geluiddempend en trekken vogels, bijen en andere nuttige insecten aan. Bovendien zorgen ze zowel letterlijk als figuurlijk voor verbinding tussen buren.

Praktische info

Concrete info over de prijs, de voorwaarden en de aanvraagprocedure is vanaf 1 maart te vinden op www.merksem.be/groenmakers.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.