OLSE Merksem handbal logo

Merksem Handbal – DB Gent 28 – 28

Een totaal vertimmerde thuisploeg had het moeilijk om elkaar te vinden, Gent profiteerde van de situatie, hoe Sander De Herdt zich ook inspande toch stond er na een kwartier 6 – 12 op het scorebord. Pieter Schruers, Stijn Van De Vliet en Laurel Ntibashirakandi konden de schade bij de rust nog enigszins beperken 13 – 16.
De tweede helft had Piotr Konitz zijn resterende manschappen wel op de juiste golflengte. Onze talrijk opgekomen jeugdspelers, onze toppers van de toekomst, zette zich enthousiast achter hun ploeg. Met nog een kwartier te gaan potte Zaïd Allaf de gelijkmaker 21 – 21 en zette Sander De Herdt zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 22 – 21. Wat nu volgde was een regelrechte thriller. Beide ploegen namen om beurten het voortouw. Maar met nog 60 seconden op de klok maakte Gent er 27 – 28 van. Dom balverlies van beide ploegen maar Merksem kreeg de bal terug nog 20 seconden. Time Out Merksem en 3 seconden voor tijd penalty voor Merksem. Laurel Ntibashirakandi, wie anders dacht derde keer goede keer, scoorde 28 – 28 en dit gehavende Merksem sleepte verdiend een punt uit de brand.
Een dikke pluim voor ons fanionteam voor hun niet aflatende inzet en vooral ook voor onze toekomstige toppers die als 1 man achter ons team bleven staan.
Merksem: Pieter Schruers 60′, Jarno Vinckevleugel, Zaïd Allaf 5, Wannes Van Dijck, Stijn Van De Vliet 5, Jeroen Driesen 2, Ruben Pilate 1, Laurel Ntibashirakandi 9, Sander De Herdt 6.
Guido Hens

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.