112 nieuws Merksem

6 minderjarigen opgepakt na gewapende overvallen op 2 nachtwinkels

De lokale recherche van Politiezone Antwerpen kon de voorbije week 6 minderjarige verdachten arresteren die verdacht worden van het plegen van 2 gewapende overvallen op nachtwinkels in Borgerhout en Merksem. In beide gevallen werd de aanwezige medewerker verwond met een machete.

Op woensdag 16 maart werd een nachtwinkel op de Gitschotellei overvallen door 4 gemaskerde jongeren. Eén van hen was gewapend met een machete, daarmee sloeg hij de winkeluitbater (met de botte kant). Deze liep hierbij lichte verwondingen op. De kassa werd geopend en er werd een beperkte hoeveelheid cash geld, snoep en drinken uit de winkel buitgemaakt.

Een dag later werd een nachtwinkel slachtoffer van een overval door 5 gemaskerde jongeren. Op de Bredabaan droegen twee personen een mes. De overvallers konden geen buit maken, maar bedreigden de aanwezige medewerker en sneden haar in de hand.

Overval verijdeld
Nog een dag later konden interventiepatrouilles 3 verdachte personen controleren in de omgeving van de Bredabaan na een melding van een bezorgde burger over een gemaskerde groep jongens. Bij aankomst van de politie zetten de jongens het meteen op een lopen. 3 van hen konden uiteindelijk gevat worden door de interventiepatrouilles. Langs de vluchtroute werd ook een machete gevonden die door een van de jongens was weggegooid. De 3 minderjarigen werden gearresteerd.

Verder onderzoek
Verder onderzoek door de lokale recherche kon de 3 mannen linken aan de twee gewapende overvallen. Nog 3 andere verdachten konden door de recherche geïdentificeerd worden. Ze werden in de dagen nadien aangetroffen en gearresteerd. Het zestal werd voorgeleid en de jeugdrechter legde gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen op. Drie van de verdachten bleken 15 jaar oud, twee anderen zelfs maar 14. De zesde verdachte was 16 jaar oud. Uit hun verklaringen werd duidelijk dat ze op het moment van de controle plannen hadden om een nieuwe overval te plegen.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.