Oscare vzw zet zich in voor de slachtoffers in Oekraïne

Oscare vzw, het Merksemse nazorgcentrum voor mensen met brandwonden en littekens, steunt de slachtoffers van het Russische oorlogsgeweld in Oekraïne. Oscare wil steun bieden waar die nodig is, zowel aan Oekraïense ziekenhuizen, via de Oekraïense Ambassade in Brussel, als aan slachtoffers die lokaal in Merksem opgevangen worden. Op dit moment is er grote nood aan medisch materiaal voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Oscare toont zich solidair en richt een virtueel fonds op om medisch materiaal en hulpgoederen te kunnen bieden aan deze slachtoffers.

“De ondersteuning zal ook gaan naar eventuele brandwondenpatiënten die opgevangen zouden worden in één van de zes brandwondenziekenhuizen in België. Momenteel zijn er gelukkig nog geen slachtoffers toegekomen, die zware brandwonden hebben opgelopen, maar we kunnen ons maar beter voorbereiden.” aldus Peter Van Rossum, Oscare vzw.

Meer info: www.oscare.be/steunukraine

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.